Yandex Metrica

AK Parti'den İBB'ye Antik Roma Hipodromu tepkisi! Bazı hayaller vardır ki kurulması dahi ihanettir'

AK Parti'den İBB'ye Antik Roma Hipodromu tepkisi! Bazı hayaller vardır ki kurulması dahi ihanettir'

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üstündeki Osmanlı eserlerine rağmen yok olmaya yüz tutan Antik Roma Hipodromu'nu restore etme girişimine AK Parti'den sert tepki geldi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe konuyla alakalı yaptığı açıklamada, 'Bazı hayaller vardır ki kurulması dahi ihanettir.' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:51

İBB, Sultanahmet Cami ve meydanının hemen altında bulunan Antik Roma Hipodromu'nu bir anda tekrar gün yüzüne çıkarmak istediğini belirterek Koruma Bölge Kurulu'na rapor sunmuştu.

CHP'li İBB yönetiminin İstanbul üzerindeki asırlık Osmanlı eserlerini Roma dönemi ile değiştirme projelerine bir yenisi daha eklendi. 

İBB, Sultanahmet Meydanı ve bölgede bulunan diğer Osmanlı mirası eserleri hiçe sayarak Bizans'ın bile o dönem terk ettiği ve yıkılmaya bıraktığı Antik Roma Hipodromu'nun restore etmeye çalışmasına sosyal medyadan büyük tepki gelirken AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de  tepki gösterdi. 

Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi bitecek mi, ne zaman? Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi... Haberi Görüntüle

'BAZI HAYALLER VARDIR Kİ KURULMASI DAHİ İHANETTİR'

Kabaktepe yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

Bazı hayaller vardır ki kurulması dahi ihanettir. 

Bu aziz millet, İstanbul’un göbeğine Antik Roma Hipodromu hayali kuranların, rüyalarını kabusa çevirir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Fahiş fiyatla mücadeleye CHP engeli: AK Parti kararname çıkardı CHP konuyu AYM'e götürdü Fahiş fiyatla mücadeleye CHP engeli: AK Parti kararname çıkardı CHP... Haberi Görüntüle

OSMANLI ESERLERİNİ YIKMAK PAHASINA BİZANS'I KORUYOR

Halihazırda Hipodrom'un üstünde İbrahim Paşa Sarayı bulunurken, Sultan Ahmed Türbesi'nin belli bir kısmı da burada bulunuyor. Olası bir restorasyon çalışmasında Osmanlı Devleti'nden miras kalan bu yapıların ne olacağına dair bir açıklama ise henüz yapılmadı. 

Bizans'ın son döneminde dahi ayakta olmayan Hipodrom, ayaklanmalar ve isyanların merkezi olarak binlerce katliama sahne olmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading