Yandex Metrica

10 Ekim günü Ankara'da ne oldu?

10 Ekim günü Ankara'da ne oldu?

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı’nda hayatını kaybedenler için bugün bir anma töreni gerçekleşti. Peki 10 Ekim 2015’te neler oldu? 10 Ekim katliamı nedir?

Gündem

23.01.2024, 18:06

Terör örgütü DAEŞ'in Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 103 kişi hayatını kaybetmişti. Her sene olduğu gibi bugün de yaşamını yitirenler anıldı. 

Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Haberi Görüntüle

10 EKİM ANKARA OLAYI NEDİR?

Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015 günü düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'ne intihar saldırısı düzenleyen terör örgütü DAEŞ, 103 kişiyi katletti. Resmi kayıtlara göre saldırıda 391 kişi de yaralandı. Yapılan bu hain saldırıya ilişkin 36 kişi yargılandı bunlardan 20’si tutuklu bir biçimle yargı sürecini yaşadı. 2016 yılında başlayan ilk dava 2018 yılında sonuçlandı. Mahkeme heyeti 9 sanığa 'Anayasal düzeni ihlal' ve 'kasten öldürme' suçlarından toplam 101'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Avukatlar, bu kararın istinaf sürecinde olduğunu belirtti. Kasım 2018'de firari sanıklarla ilgili ikinci bir dava görülmeye başlandı. Son duruşması 21 Eylül 2020'de yapılan bu dava halen devam ediyor.

6 günde rekor trafik kazası! Bakan Yerlikaya acı bilançoyu duyurdu 6 günde rekor trafik kazası! Bakan Yerlikaya acı bilançoyu duyurdu Haberi Görüntüle

10 EKİM 2015’TE NELER OLDU?

Temmuz 2015’te ürkiye'nin Suriye'deki iç savaşa müdahale etmesine karşı çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri ile bazı sendika, meslek örgütü, vakıf ve platformların desteklediği Barış Bloku ortaya çıktı. Blok bu tarihten itibaren çeşitli miting, protesto ve yürüyüşler düzenledi. Türk Tabipler Birliği (TTB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Türk Mimar ve Mühendis Odalar Birliği (TMMOB) tarafından 10 Ekim 2015 tarihinde Sıhhiye Meydanı'nda 'Emek, Barış, Demokrasi Mitingi' organize edildi. Miting’e yüzlerce kişi katıldı. Vatandaşlar Sıhhiye Meydanı’na gitmeden önce toplanma yeri olarak Ankara Tren Garı’nı seçti. Vatandaşların toplanmasının hemen ardından saat 10.04’te 3 saniye ara ile iki patlama gerçekleşti. Patlamalar iki trafik ışığının arasında ve tren garının önündeki alt geçidin iki yanında EMEP, HDP, SGDF pankartlarının olduğu yerde gerçekleşti. HDP'den Sırrı Süreyya Önder, bu iki patlama kadar güçlü olmayan üçüncü bir patlamanın da gerçekleştiğini bildirdi. Patlamalar sonucunda 2 eylemcinin yanı sıra 103 kişi yaşamını yitirirken gayri resmi 500'ün üzerinde kişi yaralı olarak kurtuldu. Olay sonrası yapılan incelemelerde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, 2 canlı bomba olmasının da ihtimaller üzerinde olduğunu belirtti. Saldırıdan bir gün önce sosyal medya platformu olan Twitter’da anonim birinin Ankara’da bir patlama olacağını söylediğine dair bir bulgu ortaya çıktı.

Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

ANKARA'DAKİ SALDIRIYI KİM YAPTI?

Olayın hemen sonrasında bilinen herhangi bir örgütün saldırının sorumluluğunu üstlenerek açıklamada bulunmaması, olası failler üzerine yeni düşüncelerin çıkmasına yol açtı. MHP lideri Devlet Bahçeli, DAEŞ’in Suruç patlamasına benzerlikten dolayı saldırıdan terör örgütü DAEŞ örgütünün sorumlu olabileceğine işaret etti. Yapılan saldırıda kullanılan patlayıcılar ise Suruç’ta yaşanan olayda kullanılan patlayıcılar ile aynıydı.

Yargıtay'dan emsal karar çıktı: Tüm emeklileri ilgilendiriyor Yargıtay'dan emsal karar çıktı: Tüm emeklileri ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

ANKARA SALDIRISINDA YARGI SÜRECİ

7 Kasım 2016 tarihinde 19'u tutuklu 36 sanık hakkında açılan davanın yargılama süreci ise 2 yıl sürdü. 2 Ağustos 2018 tarihinde mahkeme heyetinin verdiği kararla dokuz sanık 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 15 firari sanık hakkında ayrılan dava dosyası ise hala görülmeye devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading