Yandex Metrica

Yine Kurban Bayramı, yine HDP provokasyonu!

Yine Kurban Bayramı, yine HDP provokasyonu!

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen HDP, işbirliği yaptığı bazı STK'larla birlikte Kurban Bayramı'nı fırsat bilip yeni bir provokasyon girişiminde bulundu. Gerçek valiliğin açıklamasıyla ortaya çıktı

Genel

23.01.2024, 21:57

HDP ve işbirliği yaptığı bazı STK'lar 3 şehirdeki adli olaylar üzerinden, Kürt kökenli vatandaşlara yönelik saldırı düzenlendiği propagandası yapmaya başladı. 

İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını sakladığı yerler tüyler ürpertti! İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını... Haberi Görüntüle

ADLİ OLAYLARI ETNİK SALDIRI OLARAK SERVİS ETTİLER

HDP ve onunla ilişkili STK'ların manüpüle ettiği olayların ilki Ankara'da medydana geldi. 20 Temmuz'da Altındağ'da hayvan kesimi alanında bulunan iki çiftlik evindeki komşular arasında çıkan "hayvan dışkısının döküldüğü alan" kavgası neticesinde iki tarafın da kavgaya dahil olan yakınları arasından 4 kişi yaralandı.

Olaylardan ikincisi ise Afyonkarahisar'da yaşandı. Sultandağı’na bağlı Dereçine beldesinde bir berber ve tıraş olmak isteyen mevsimlik tarım işçisi gençler arasında gerilim yaşandı. Sıra kendilerine geldiği halde başkalarının tıraş edildiğini öne süren gençler berberle kavgaya tutuştu. Kavgaya çevredekiler de dahil olunca olay büyüdü. Kavgaya jandarma müdahale etti. HDP ve PKK medyası bu kavgayı çarpıtıp, ırkçı bir saldırı olarak servis etti. Olayın yaşandığı belde sakinleri, yaşanan kavganın siyasi bir yönü olmadığını ve kiraz toplamak amacıyla bölgeye her sene 1000 civasında mevsimlik işçinin geldiğini ancak bugüne dek hiçbir sorun olmadığını dile getirdiler.

Hem Ankara'daki hem de Afyonkarahisar'daki olayları etnik gerekçelere bağlayan HDP ve HDP medyası, Konya'nın Meram ilçesindeki bir başka olayı da çarpıtarak servis etti. Çarıklıköy’de hayvan yetiştiriciliğiyle uğraşan vatandaşların hayvanlarının Karahüyük Mahallesi’ndeki vatandaşların tarlasına girmesi nedeniyle tartışma çıktı. Karahüyük mahallesi sakinlerinin de dahil olduğu kavgada silahla vurulan Hakim Dal hayatını kaybetti. Hakim Dal'ın 20 senedir orada hayvancılık yaptığı ve taraflar arasında daha önce de aynı nedenle tartışma yaşandığı öğrenildi.

2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! 2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! Haberi Görüntüle

VALİLİK: ADLİ BİR VAKA

HDP medyası tarafından ortaya atılan “Kürtler saldırıya uğradı” iddiaları üzerine Konya Valiliği açıklama yaptı. Valilik, olayın adli bir vaka olduğunu, belirli çevrelerce etnik kavga gibi yansıtılmaya, bu yönde algı oluşturulmaya çalışıldığı vurgularken, vatandaşlardan bu tür provokatif paylaşım ve haberlere itibar etmemelerini istedi.

İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? Haberi Görüntüle

HDP PROVOKASYON İÇİN FIRSAT KOLLUYOR

Üç ilde gerçekleşen adli olayları çarpıtan HDP, bu şekilde kendisine malzeme olarak kullanacağı dayanaklar uaratmaya çalışıyor. Bunun en yeni örneği HDP'nin İstanbul'daki basın açıklamasında görüldü. HDP İstanbul İl Teşkilatı, Şişhane Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasıyla aslından farklı bir şekilde sundukları adli olayları yine 'ırkçı bir eylem' gibi gösterip, presto etti. Söz konusu basın açıklamasına HDP milletvekilleri ve HDP destekçisi STK'lar destek katıldı. 

Kaynak: Yeni Şafak
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading