Yandex Metrica

Üç Aylar ne zaman başlayacak? 2023 yılı Üç Ayların başlangıcı ne zaman? Recep, Şaban, Ramazan aylarında hangi ibadetler yapılır?

Üç Aylar ne zaman başlayacak? 2023 yılı Üç Ayların başlangıcı ne zaman? Recep, Şaban, Ramazan aylarında hangi ibadetler yapılır?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2023 dini takvimle birlikte Üç Aylar da belli oldu. Peki herkesin merak ettiği üç aylar ne zaman başlıyor? Recep, Şaban, Ramazan aylarında hangi ibadetler yapılır?

Genel

23.01.2024, 20:07

2023 dini günler takvimi belli oldu.Bununla birlikte üç aylar ve bu ay içerisinde yer alan ilk kandil Regaib Kandili tarihi de netleşti. 

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlere daha çok yönelinmesi tavsiye ediliyor. Peki 2023 yılı Üç Ayların başlangıcı ne zaman? Recep, Şaban, Ramazan aylarında hangi ibadetler yapılır?

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

2023 YILI ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI NE ZAMAN?

Üç Aylar, 2023 yılında Receb ayının ilk günü olan 23 Ocak günü başlayacak.

Şaban ayı ise 21 Şubat 2023 Salı günü başlayacak.

Ramazan ayı ise 23 Mart'ta başlayacak.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

RECEP ŞABAN RAMAZAN AYLARINDA HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Üç aylar, Müslümanların diğer aylara oranla daha fazla ibadet, dua, zikir, hayır ve hasenat işleriyle meşgul oldukları zaman dilimleridir. Hazreti Muhammed recep ayı geldiğinde "Ya Rabb, recep ve şaban ayını bizim için bereketli kıl, mübarek eyle ve bizi ramazan ayına ulaştır." diye dua etmiştir. Hazreti Muhammed, recep ve şaban aylarında diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tutmuştur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading