Yandex Metrica

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor?

Herkes yaşadığı yeri kendine göre bazı kurallar benimseyerek temizliyor. Ancak evin bazı bölümleri diğer yerlerden daha fazla bakteri barındırabileceğinden daha sık temizlenmeli. Temizlik uzmanları perdelerden, lavabolara, klavyelerden kapı kollarına kadar birçok alanın hangi aralıklarla temizlenmesi gerektiği konusunda bazı ipuçları veriyor.

Yaşam

26.04.2024, 08:08

Hepimiz çarşaflarımızı, zeminleri ve buzdolaplarımızı temiz tutuyoruz.

Ancak bunu ne sıklıkla yapmalıyız? 

Uzmanlar duş başlıklarından klavyelere kadar şok edici gerçeği anlatıyor.

Yılın bomba aşkı geldi! Güzel oyuncu Dilan Deniz Çiçek ünlü yönetmenle el ele yakalandı! Yılın bomba aşkı geldi! Güzel oyuncu Dilan Deniz Çiçek ünlü... Haberi Görüntüle

NEVRESİMLER

Channel 5'te Dirty Home Rescue programı sunucusu olan Hayley Leitch, insanları haftada bir kez yatak takımlarını yıkamaya şiddetle teşvik ediyor. 

"Her gün çok miktarda cilt hücresi döküyoruz, bu da toz akarları için mükemmel bir besin kaynağı. Çarşaflarınızı düzenli olarak yıkamayarak onların gelişmesine izin veriyorsunuz, bu da alerjiye ve hatta cilt döküntülerine neden olabilir." 

Leitch akarların ve bakterilerin öldürülmesini sağlamak için 60 C'de yıkamayı tavsiye ediyor.

Demet Akalın'dan eşine ilginç doğum günü mesajı! Okan Kurt'a sesleniş şekli olay oldu Demet Akalın'dan eşine ilginç doğum günü mesajı! Okan Kurt'a sesleniş... Haberi Görüntüle

HAVLULAR

Kirli havlular virüsleri, mantarları ve bakterileri yayabilir.

Bunu önlemek için Temizlik Uzmanı Laura Mountford, bunları haftada iki kez değiştirmenizi ve haftada bir kez yıkamanızı öneriyor. 

"Enerji maliyetlerini düşük tutmak için havlular 30°C'lik soğuk programda yıkanabilir. Hijyenik bir temizlik için sıcak yıkama yerine normal deterjanınıza çamaşır suyu ekleyin. Havluların parlak ve kabarık kalmasını sağlamak için, çamaşır makinenizin çekmecesinin yumuşatıcı bölümünde beyaz sirke kullanın."

TFF Başkan adayı Servet Yardımcı kimdir, nereli ve kaç yaşında? TFF Başkan adayı Servet Yardımcı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Haberi Görüntüle

DİŞ FIRÇALARI

Bir diş fırçası milyonlarca bakteriye ev sahipliği yapar. 

Bu nedenle her kullanımdan sonra onları durulamak yeterli değil. 

Mountford, diş fırçanıza en az haftada bir kez bir protez tabletini bir bardak suda eritip diş fırçasını gece boyunca suda bırakarak daha kapsamlı bir temizlik yapmanızı öneriyor.

Diş fırçası tutucuları da virüs, bakteri ve küf barındırabilir.

Bunların da haftalık olarak yıkanması gerekiyor.

Zeynep Bastık'la Hadise'nin cüretkâr kalça şovuna efsane tepkiler: Soyunun da kurtulalım! Zeynep Bastık'la Hadise'nin cüretkâr kalça şovuna efsane tepkiler: Soyunun da... Haberi Görüntüle

ÇÖP KUTULARI

Evdeki çöp kutuları mikropların sıcak noktası ve temizlenmediğinde hoş olmayan kokular yayabiliyor. 

Temizlik Uzmanı Vaida Drungilaite, kutuların iç kısımlarının ayda bir yıkanması gerektiğini belirtiyor.

"Boş çöp kutunuzu sıcak duşun altına koyun. Bir sünger ve biraz bulaşık deterjanıyla temizleyin. Bu işlem bittiğinde, boşaltmak için çöp kutusunu ters çevirin ve mikrofiber bir havluyla kurulayın. Yıkamalar arasında kötü kokuları önlemek için çöp kutusunun dışını haftada bir kez probiyotik spreyle silin."

Mahkeme cezasını kesti! ''MİT'e alacağız'' vaadiyle liseli kızlara cinsel istismarda bulunan sanığın cezası belli oldu! Mahkeme cezasını kesti! ''MİT'e alacağız'' vaadiyle liseli kızlara cinsel istismarda... Haberi Görüntüle

BUZDOLAPLARI

Pis bir buzdolabı ciddi bir sağlık riski oluşturabilir.

Buzdolabınızda gıda zehirlenmesine ve diğer hastalıklara neden olabilecek 1,8 milyondan fazla bakteri gizleniyor olabilir.

Mountford, bu konuda şunları söylüyor: 

"Bakteri oluşumunu önlemek için buzdolabınızı gıdaya uygun bir dezenfektan kullanarak haftalık olarak silin. Ayrıca ayda bir kez derinlemesine temizlik yapın. Buzdolabınızın taze kokmasını sağlamak için, içinde az miktarda bikarbonat soda bulunan açık bir kavanozu üst rafa bırakın." 

Acil ameliyata alınmıştı! Ünlü oyuncu Nuri Alço'dan beklenen haber geldi! Tam 17 gün sonra... Acil ameliyata alınmıştı! Ünlü oyuncu Nuri Alço'dan beklenen haber geldi!... Haberi Görüntüle

TUVALETLER

Sifon kolundan oturağına kadar tuvaletlerin zararlı bakteri ve mikroplarla dolu olduğunu herkes biliyor. 

Temizlik Uzmanı Georgia Ward, bu nedenle tuvaletinizi haftada üç kez temizlemeyi hedeflemeniz gerektiğini söylüyor.

"İlk adım, tuvalet kağıdı kullanarak tüm dış yüzeylerdeki tozdan kurtulmaktır. Bu, dezenfekte etmeyi çok daha kolay hale getiriyor, çünkü yüzeyleriniz bir temizlik ürünüyle ıslandığında, tozu bir bezle temizlemek çok daha zor oluyor, çünkü sonunda toz etrafa saçılıyor. Daha sonra tuvaletinizin tamamına antibakteriyel bir sprey sıkın ve beş dakika bekleyin. İç kısımda çamaşır suyu ya da tuvalet temizleyicisi kullanabilirsiniz. Daha derin bir temizlik için bir gece bekletmenizi öneririm."

Ünlü oyuncundan bir kötü haber daha! Durumu iyi denilerek taburcu edilmişti Ankara'ya sevk edildi! Ünlü oyuncundan bir kötü haber daha! Durumu iyi denilerek taburcu... Haberi Görüntüle

DUŞ BAŞLIKLARI

Duşunuzdaki su basıncı düşük görünüyorsa bunun nedeni muhtemelen kireçtir. 

Drungilaite, bundan kaçınmak için çoğu insanın duş başlıklarını ayda bir temizlemesi gerektiğini söylüyor. 

"Başlığı çıkarın, lavaboya atın ve üzerine kireç sökücü püskürtün. Limon ve tuz gibi doğal çözümlerin işe yaramadığını düşünüyorum. Daha sonra kireci çıkarmak için bir harç fırçası veya sert sünger alın."

Nuri Alço'dan sevindiren haber! Eşi sosyal medyadan duyurdu Nuri Alço'dan sevindiren haber! Eşi sosyal medyadan duyurdu Haberi Görüntüle

TELEFON EKRANLARI

Birçoğumuz telefon ekranlarının çoğu klozet kapağından daha kirli olduğunu öğrendiğimizde dehşete düşeceğiz. 

Onlara o kadar sık ​​dokunuyoruz ki bakterilerin üreme alanı haline geliyorlar. 

Uzman Sarah McAllister telefonların haftada en az bir kez dezenfektan sıkılmış mikrofiber bir bezle silinmesini öneriyor. 

'Kenan Işık astral seyahatte kayboldu'demişti! Yusuf Güney'den ünlü sunucu hakkında bir akılalmaz açıklama daha! 'Kenan Işık astral seyahatte kayboldu'demişti! Yusuf Güney'den ünlü sunucu hakkında... Haberi Görüntüle

KOT PANTOLON

Bazı kullanıcılar kot pantolonlarını asla yıkamamayı tercih etse de, bu kişisel hijyen açısından en iyi fikir olmayabilir.

Mountford, kot pantolonun her dört ila beş giyimden sonra yıkanmasını öneriyor, ancak bunu yaparken daha dikkatli olmanızı tavsiye ediyor.

Çünkü yanlış şekilde yıkamak kalıbı ve rengi değiştirebilir.

"Önce kotu ters çevirin. Yavaş sıkma hızıyla 30C'de kısa programda yıkayın ve doğal olarak kurumaya bırakın."

Dünya bu cezayı konuşuyor! Ünlü rapçi İran'da idam cezasına mahkum edildi! Dünya bu cezayı konuşuyor! Ünlü rapçi İran'da idam cezasına mahkum... Haberi Görüntüle

KLAVYELER

Mountford klavyeler için haftalık temizlik yapılmasını öneriyor. 

"Öncelikle dizüstü bilgisayarınızın veya klavyenizin fişini çekin. Kuru bir mikrofiber bezle silmeden önce tozu ve kalıntıları temizlemek için fırça aparatlı el süpürgesi kullanın. Kir ve parmak izlerini gidermek için bilgisayar ekranınızı kaliteli, temiz, tüy bırakmayan bir bezle temizleyin."

Kedileri beslemek için yıllardır aynı kostümle sahneye çıkıyor! Ünlü şarkıcı hayvanseverliğiyle herkesi şaşkına çevirdi! Kedileri beslemek için yıllardır aynı kostümle sahneye çıkıyor! Ünlü şarkıcı... Haberi Görüntüle

SU ŞİŞELERİ

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre yeniden kullanılabilen su şişeleri, mutfak lavabosunun iki katı kadar mikrop içeriyor. 

Gıda Hijyeni Uzmanı Natasha Blythe, "bunları her gün veya her kullanımdan sonra temizlemelisiniz" diyor. 

“Günlük temizlik için sıcak, sabunlu suyla yıkayın. Bulaşık makinesi kullanıyorsanız küçük parçaları elde yıkayın.”

Ünlü iş adamına abayı yaktı! Bade İşçil 'daha açılamadım' diyerek platonik aşkını duyurdu! Ünlü iş adamına abayı yaktı! Bade İşçil 'daha açılamadım' diyerek... Haberi Görüntüle

AHŞAP ZEMİNLER

Uzman Sarah McAllister, evini her iki günde bir süpürdüğünü ve haftada bir kez paspasladığını söylüyor. 

“Süpürgeler sadece tozu havaya kaldırıyor ve daha küçük kir parçacıklarını etrafa taşıyor. Her zaman paspaslamadan önce ve sonra, bir galon sıcak su ve bir çorba kaşığı çamaşır deterjanı kullanarak süpürüyorum. Zemine mümkün olduğunca az su girmesi önemlidir, böylece suyun ahşaba nüfuz etmesini ve zarar vermesini önlersiniz."

Hadise bir kez daha sosyal medyanın diline düştü! Hayranlarından o pozlara akıl almaz yorumlar yağdı! Hadise bir kez daha sosyal medyanın diline düştü! Hayranlarından o... Haberi Görüntüle

ÇAMAŞIR MAKİNELERİ

"Bu cihazlar şaşırtıcı derecede çabuk kirleniyor, bu yüzden onları ayda bir kez temizlemeye değer" diyor Ward.

"Deterjan çekmecenizi çıkarın ve ılık sabunlu suya batırın ve küf varsa üzerine kalıp çıkarıcı püskürtün. Değilse, antibakteriyel bir sprey kullanın. Makinenin geri kalan kısmında çamaşır makinesi temizleyicisi veya soda kristalleri kullanabilirsiniz. Alttaki filtrenin kalıntı içermediğinden ve sıcak programda çalıştığından emin olun. Küf oluşumunun önlenmesine yardımcı olmak için her yıkamadan sonra kapıyı ve çekmeceyi açık bırakın."

Farah Zeynep Abdullah hayranı oldu 15 yaşında evden kaçtı! Küçük çocuğun kaybıyla ilgili detaylar herkesi şaşkına çevirdi! Farah Zeynep Abdullah hayranı oldu 15 yaşında evden kaçtı! Küçük... Haberi Görüntüle

PERDELER

Tozu ve alerjenleri uzak tutmak için Ward, perdelerin her hafta süpürülmesini öneriyor. Her üç ila altı ayda bir ise daha derin bir temizlik yapılmalı. 

“Buharlı temizleyici, kokuları giderecek ve onları direkten çıkarmaya gerek kalmadan dezenfekte edecektir. Temizleme ve yenileme işlemlerinin arasında kumaş spreyi sıkın."

Mehmet Ali Erbil'in sevgilisinden olay yaratan 'dedem' açıklaması! Mehmet Ali Erbil'in sevgilisinden olay yaratan 'dedem' açıklaması! Haberi Görüntüle

HALILAR

Mountford, halıların haftada bir kez her iki taraftan da süpürülmesini öneriyor.

"Tiftik temizleyici, evcil hayvan tüylerini ve tozu halının derinliklerinden çıkarmak için harika bir araçtır. Halı şampuanı veya sıvı çamaşır deterjanı kullanarak ve bir süngerle hafifçe fırçalayarak ayda bir derinlemesine temizlik yapın." 

Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu: O ilde yaşayanlar... Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu:... Haberi Görüntüle

IŞIK ANAHTARLARI VE KAPI KOLLARI

Ellerimizde sandığımızdan daha fazla mikrop taşıyoruz; yaklaşık 3.200 farklı tür. 

Blythe, "Yoğun bir evde kapı kollarının birkaç günde bir silinmesini tavsiye ederim" diyor. 

Aynı şey ışık anahtarları için de geçerli.

"Bunları antibakteriyel mendil veya sprey ile silin ve temiz, tek kullanımlık bir bez veya mutfak rulosu ile kurulayın. Işık anahtarını temizlerken çok fazla sıvı kullanmamayı unutmayın, aksi takdirde boşluklara sızabilir."

"Sıfır beden herkese uymaz" demişti! Eski manken verdiği pozlarla Maldivleri... Haberi Görüntüle

MUTFAK LAVABOSU

Lavabolar temiz görünseler de evimizin en hijyenik olmayan yerlerinden. 

Leitch, "Onları günde bir kez veya sık kullanıyorsanız veya çiğ etle çalışıyorsanız daha sık dezenfekte etmelisiniz" diyor. 

Sıcak su ve bir çay kaşığı bulaşık deterjanı ile temizlenmesini ve lavabonun tamamının silinmesini öneriyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Yaşam


Loading