Yandex Metrica

New York Türk Evi nedir, ne zaman açılacak?

New York Türk Evi nedir, ne zaman açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan New York Türk Evi nedir ve ne zaman açılacak? İşte New York’taki Türk Evine dair merak edilen tüm detaylar...

Genel

07.02.2024, 00:33

New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Binasının tam karşısında Selçuklu ve Osmanlı mimari motifleriyle 36 katlı olarak inşa edilen ve adeta bir lale gibi göğe doğru yükselen Türk Evi’ne dair ayrıntılar herkes tarafından merak edilmektedir. Peki New York’ta bulunan Türk Evi nedir ve ne zaman açılacak? İşte New York Türk Evi’ne dair merak edilen tüm ayrıntılar... 

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

NEW YORK TÜRK EVİ NEDİR? 

1958 yılında IBM şirketinin idari merkezi olarak New York’ta inşa edilen ve 1977 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından satın alınan 12 katlı 45 metre yüksekliğe sahip eski Türk Evi binasının, yıkılarak yerine yenisinin yapılması için 2006 yılının Eylül ayında dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve TOBB Başkan Yardımcısı Zafer Çağlayan ile bir protokol imzalanmıştı.  

Daha sonra eski Türk Evi binasının 600 metrekarelik taban alanı da yanındaki binanın 5,5 milyon dolara satın alınmasıyla genişletildi ve alan 1100 metrekareye çıkarıldı.  

Çalışmalara ise 2017 yılında başlanan eski Türk Evi’nin yıkımı gerçekleştikten sonra yerine 36 katlı ve 171 metre yüksekliğe sahip yeni Türk Evi binası inşa edildi. Toplam kapalı alan genişliğinin 20 bin 200 metrekare olduğu belirtilen ve inşası 4 yıl süren bu yeni binanın uzunluğu ise BM binasından 4 metre daha fazladır.   

NewYork_Türk_Evi

New York’ta BM binasının tam karşısında bulunan ve Anadolu’daki 36 etnik kökeni temsil ederek 36 katlı olarak inşa edilen yeni Türk Evi binası içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğu ile bağlı ataşelikler, BM Daimi Temsilciliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) diplomatlarının kullanacağı ofisler, Merkez Bankası’nın New York bürosu ve bölgedeki Türk çocuklarına eğitim veren bir okul, konferans-toplantı ve sergi salonları yer almaktadır. 

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

NEW YORK TÜRK EVİ NE ZAMAN AÇILACAK? 

New York’ta bulunan East River, Downtown Manhattan ve Long Island City'den de rahatlıkla görülebilen Yeni Türk Evi Binası, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek bir törenle açılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading