Yandex Metrica

Hatay sahilinde denizanası alarmı! Dokunan kalp krizi geçiriyor

Hatay sahilinde denizanası alarmı! Dokunan kalp krizi geçiriyor

Hatay'ın Samandağ ilçesinde kıyıya vuran zehirli tür göçmen denizanaları sahili kapladı. Denizanalarının zehrinin insana kalp krizi geçirtecek kadar acı verdiği bildirildi.

Genel

02.03.2024, 22:01

Hatay'ın Samandağ ilçesinde sahile vuran zehirli denizanaları kenti alarma geçirdi. Geçen yıl İsrail ve Lübnan'da görülen zehirli tür denizanaları bu yıl Hatay'a geldi. 

14 kilometrelik sahil şeridine vuran denizanaları kıyının farklı noktalarında yoğun olarak görüldü. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

ÇIPLAK ELLE DOKUNMAYIN

Yetkililer vatandaşları zehirli olan göçmen denizanalarına çıplak elle dokunmamaları konusunda uyarıda bulundu. 

İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan denizanalarının Süveyş Kanalı'nı kullanarak Akdeniz'e geçtiğini bu şekilde Hatay kıyılarını vurduğunu aktardı. 

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

'EKOSİSTEME ZARAR VERİYORLAR'

Turan, denizanalarının ekosistemi tehdit ederek, balık stoklarını azalttığına vurgu yaparak, "Aynı zamanda halk ve balıkçı sağlığını da tehdit etmektedir. Bu, patlayan bir tür olduğu için bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bunlar balıkçı ağlarını doldurarak günlük avlarını engelliyor." ifadelerine yer verdi. 

Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu! Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli... Haberi Görüntüle

KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTIRABİLİR 

Diğer yandan denizanalarının altında nematosit denilen zehirli kapsüller bulundurduğunu ifade ederek, "Bunlar insan vücuduna temas ettiği takdirde yıllarca kalabilecek izler bırakabilmekte. Kesinlikle bunlara elle temas edilmemelidir. Temas halinde çok yoğun ağrı oluşturmakta ve bu ağrıyı kaldıramayan insanlarda kalp krizi geçirme riski artmakta. Deriye temas halinde sirke ve deniz kumuyla ilk müdahale yapılabilir. Tatlı suyla kesinlikle müdahale edilmemeli. Bu durum ağrıyı daha da artırmakta." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading