Yandex Metrica

Hacı adaylarının Arafat heyecanı! 1 milyon hacı adayı kutsal topraklarda vakfe yaptı

Hacı adaylarının Arafat heyecanı! 1 milyon hacı adayı kutsal topraklarda vakfe yaptı

Mekke'de bulunan hacı adaylarının Arafat'a yapacağı yolculuk dün başladı. Kutsal topraklara giden yaklaşık 1 milyon hacı adayı Arafat’ta vakfeye duracak. Müslümanlar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yapacağı duayla vakfe yaptı.

Genel

23.01.2024, 19:31

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın ölümüne yol açan Kovid-19 sonrası yaklaşık 1 milyon hacı adayları ilk kez bu yıl Arafat’ta vakfeye duracak. Aralarında Türklerin de bulunduğu hacı adaylarının bir kısmı dün saat 16.30'dan itibaren kafileler halinde Mekke'ye 25 kilometre mesafedeki Arafat'a hareket etti. Bazı hacı adayları Arafat'a hareketleri öncesinde ailelerini arayarak helallik istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otellerinden otobüslerle alınarak Arafat'a götürülecek hacı adayları burada kendileri için hazırlanmış olan çadırlara yerleşti.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

ALİ ERBAŞ "VAKFE DUASI"NI YAPTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, arefe günü öğle ve ikindi namazlarının birleştirilerek (Cem-i takdim) kılınmasının ardından Vakfe Duası'nı yaptı. Hacı adayları Arafat'ta vakitlerini Kur'an-ı Kerim okuyarak, namaz kılarak ve dua ederek geçirecekler. Akşam saatlerinde Arafat'tan ayrılacak hacı adayları, daha sonra Müzdelife'ye geçecek. Burada akşam ve yatsı namazlarını yatsı vaktinde birleştirerek "Cem-i tehir" yapacak hacı adayları, Müzdelife vakfesini yapacak.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hacı adaylarının vakfe duasını yaptı, binlerce hacı "amin amin" nidaları ile edilen tüm dualara iştirak ettiler.

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

'BÜYÜK ŞEYTANA' YEDİ TAŞ ATILACAK

Müzdelife'de şeytana atılacak taşları toplayacak hacı adayları, daha sonra Mina'daki "Cemerat" bölgesine hareket edecek. Kurban Bayramı'nın birinci günü hacı adayları, "Büyük şeytana" yedi taş atacak. Hacı adayları şeytan taşlama, kurban kesimi ve tıraş olmalarının ardından ihramdan çıkacaklar. İlk fırsatta farz olan ziyaret tavafı ve haccın sa'yini ifa edecekler. Böylece hac farizasını tamamlamış olacaklar.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ GÜNÜ YİNE TAŞLAYACAKLAR

Hacılar, bayramın ikinci ve üçüncü günü yine aynı bölgede sırasıyla "küçük, orta ve büyük" şeytana 7'şer taş atacak. Hacılardan daha önce gitmeyenler Medine'ye giderek, ibadet ve ziyaretlerini burada sürdürecek. Mekke'den ayrılacak olan hacılar ise yapacakları veda tavafı ile Kabe'ye ve şehre veda edecek.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

''HACCIMIZ MÜBAREK VE MEBRUR OLSUN''

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, haccın en önemli rükünlerinden olan Arafat'a giden hacı adaylarına kolaylıklar diledi. Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2022 Hac Programı" kapsamında, Mekke'deki Türk hacılarının Arafat'a intikalini başlattıklarını bildirdi. Başkan Erbaş, "Hacı adaylarımızın yüz binlerce mümin yürekle buluşmak üzere gideceği Arafat'a intikalin talimatını verdik. Cenab-ı Hak'tan bütün hacı adaylarımıza ve personelimize kolaylıklar diliyorum. Haccımız mübarek ve mebrur olsun." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading