Yandex Metrica

Görev sırasında çaya düşen Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen 2 gün sonra bulundu

Görev sırasında çaya düşen Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen 2 gün sonra bulundu

Hakkari'de 2 gün önce Hacıbey Çayı'na düşerek kaybolan Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen cansız bedenine ulaşıldı. Kupşenin şehadet haberi baba ocağına ulaştı.

Genel

23.01.2024, 19:04

Hakkari'den acı haber 2 gün sonra geldi.

DHA'nın haberine göre, Derecik'in Samanlı köyünde, 2 gün önce arama-tarama faaliyetleri sırasında dengesini kaybedip, Hacıbey Çayı'na düşerek kaybolan Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen cansız bedenine ulaşıldı. Düştüğü yerden 1600 metre uzaklıkta bulunan asteğmenin cansız bedeni, otopsi işlemleri için Hakkari merkeze gönderilecek.

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

DENGESİNİ KAYBEDİP ÇAYA DÜŞTÜ

Samanlı Hudut Birliğinde görevli Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen, geçen perşembe günü Hacıbey Çayı civarında düzenlenen arama- tarama faaliyeti esnasında dengesini kaybedip çaya düştü. Kupşen’i bulmak için toplam 12 dalgıç, 173 asker, 105 güvenlik korucusu olmak üzere 323 personel ve vatandaşların yardımıyla çalışma başlatıldı. Ekipler, bugün, Kupşen’in cansız bedenine ulaştı.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

GÜVENLİK KORUCULARI BULDU

Dün devam eden arama çalışmalarına Hakkari Valisi İdris Akbıyık da katılarak, AFAD Müdürü Resul Karadeniz ve ilgili yetkililerden bilgi almıştı. Bugün devam eden çalışmalar sonucunda asteğmenin cenazesi düştüğü yerden yaklaşık bin 600 metre ileride güvenlik korucuları tarafından bulundu.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

AİLESİNE ŞEHADET HABERİ VERİLDİ

Şehit Kupşen’in ailesinin İzmir’in Buca ilçesi Yeşilbağ Mahallesi 647. Sokak'taki evine giden yetkililer, anne Necla ve baba Fikret Kupşen ile iki kardeşine haberi verdi. Bekar olduğu ve 3 kardeşten ikiziyle beraber büyüğü öğrenilen Kupşen’in oturduğu ev ile evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

MSB'DEN  AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı’ndan şu açıklama yapıldı;

"31 Mart tarihinde akşam saatlerinde, Şemdinli/Hakkâri bölgesinde devriye görevi icra eden unsurda görev yapan, Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen Derecik Çayına düşerek kaybolmuş, bölgede derhal havadan ve karadan yoğun bir şekilde arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. 2 Nisan 2022 tarihinde bölgede yapılan arama ve kurtarma faaliyetleri sonucunda Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in naaşına ulaşılmıştır."

 

Milli Savunma Bakanlığı Bakanı Hulusi Akar, MSB'nin resmi Twiitter hesabından şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen için teziye mesajı yayınladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading