Yandex Metrica

Bir polisi şehit eden sanığa 1'i ağırlaştırılmış 3 kez müebbet

Bir polisi şehit eden sanığa 1'i ağırlaştırılmış 3 kez müebbet

Bir polisi şehit edip, 2 kişiyi öldüren sanığa 1'i ağırlaştırılmış 3 kez müebbet cezası verilirken, mahkeme heyeti sanığın cezalarında indirim yapmadı.

Genel

23.01.2024, 18:00

Bursa’da, polis memuru olarak görev yapan 37 yaşındaki Erman Özcan'ın şehit edilip, 26 yaşındaki Mahmut Ortaç ve 24 yaşındaki Rüstem Ortaç'ın öldürmesine ilişkin davada tutuklu olarak yargılanan Tuncay Aksu, 1'i ağırlaştırılmış 3 kez ömür boyu hapis ile 12 yıl hapis cezasına çarptırılrken, mahkeme heyeti, sanığın cezalarında indirim yapmadı.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

OLAY NASIL YAŞANDI?

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi'nde geçen yıl 31 Mayıs'ta gerçekleşen olayda, iki grup arasında nedeni bilinmeyen bir tartışma çıktı. İiki grubun aile fertleri ve akrabalarının da dahil olduğu tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, taraflara, biber gazı ve TOMA ile müdahale ettiği sırada şüphelilerin arasından biri pompalı tüfekle ateş açınca saçmalar, Rüstem Ortaç, Mahmut Ortaç, Erdal Bozkurt ve kavgayı ayırmaya çalışan polis memuru Erman Özcan'a isabet etti. 

Sağlık görevlilerince ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, civarda bulunan hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Hem başına hem de boğazına isabet eden saçmaların yaraladığı, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli olan polis memuru Erman Özcan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden mermilerle yaralanan Mahmut Ortaç ile akrabası Rüstem Ortaç de aynı hastanede hayatını kaybetti.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

SİLAHI KULLANAN SABIKALI ÇIKTI

Bursa polisi, Erman Özcan'ın şehit olmasına, Mahmut Ortaç ve Rüstem Ortaç'ın ölümüne neden olan silahı, birçok suçtan kaydı bulunan Tuncay Aksu'nun kullandığını belirledi. Araştırmayı genişleten ekipler, 18 kişiyi gözaltına aldı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında Tuncay Aksu'nun da bulunduğu 5 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrolle serbest kaldı. Sanıklar hakkında 'kamu görevlisini kasten öldürmek', 'adam öldürmek', 'adam öldürmeye teşebbüs', 'yaralamak' ve 'ruhsatsız silah kullanmak' suçlarından Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama sürerken, tutuklu sanıklardan 4'ü tahliye edildi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading