Yandex Metrica

Gazze'de çatışmalar şiddetlendi: Direnişçiler işgal ordusuna cevap veriyor

Gazze'de çatışmalar şiddetlendi: Direnişçiler işgal ordusuna cevap veriyor

Filistinli direnişçiler, Gazze Şeridi’ndeki birçok bölgeye saldırılarını tırmandıran İsrail ordusuna karşı operasyonlar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Dünya

06.02.2024, 12:07

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli silahlı gruplar, topraklarını işgalci İsrail ordusuna karşı savunmaya devam ediyor. İsrail ordusuna ait araçları ve işgalcilerin toplandıkları noktaları hedef alan direnişçiler, birçok noktaya operasyon düzenledi. Direnişçiler, İsrail ordusunun saldırılarını yoğunlaştırdığı bölgelerde karşı saldırılar düzenliyor. Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadını oluşturan İzzeddin el-Kassam Tugayları işgal ordusuyla girilen çatışmalara dair olarak yaptığı açıklamada kentin batı kesimine sızmaya çalışan işgal güçlerinin havan toplarıyla püskürtüldüğünü kaydetti. Kassam Tugayları,  Han Yunus'un güneybatısında İsrail Merkava tanklarından birinin Yasin 105 füzesiyle imha edildiğini duyurdu.

Nijer'den sonra Çad: ABD askerleri ülkeden ayrılıyor Nijer'den sonra Çad: ABD askerleri ülkeden ayrılıyor Haberi Görüntüle

İSRAİL'E AİT İNSANSIZ HAVA ARACI DÜŞÜRÜLDÜ

Bir açıklama da İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nden yapıldı. Yapılan açıklamada Emel Mahallesi'nde işgalcilere ait bir insansız hava aracının bölgede keşif yaptığı sırada düşürüldüğü duyuruldu. Aynı açıklamada bölgede İsrail askerleriyle yoğun çatışmalara girildiği, düşman saflarına ağır kayıplar verildiği ve bir buldozerin de kullanılmaz hale getirildiği bildirilirken Han Yunus'taki Tekaddum kavşağında, içinde düşman askerlerinin bulunduğu araçların havan toplarıyla hedef alındığı vurgulandı.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading