Yandex Metrica

Erzincan'da toprak altında kalan içişlerin yerleri tespit edildi mi? Bakan Bayraktar'dan flaş açıklama

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan toprak kaymasına ilişkin konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ''9 kardeşimizi arıyoruz. Kardeşlerimizin 3'ünün bir lokasyonda 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik. Burada bahsettiğimiz heyelanla oluşan toprak yığınını kaldırmayla alakalı planlama aşamasına geçmiş bulunuyoruz. Halk sağlığını tehdit edecek bir şey söz konusu değil. Sahadan sürekli numune alınıyor. İşçilerin yerinin tam tespit edildiği gibi bir algı olmasın. Alanımızı daraltmış durumdayız.'' dedi. Bakan Bayratkar ayrıca, ''Şu anda yabancı uyruklu da dahil olmak üzere 8 yönetici, personel adliyeye sevk edildi. İdari soruşturma kapsamında ifade verecekler" ifadelerini kulandı.  

Gündem

21.02.2024, 15:45

13 Şubat Salı günü Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan heyelanda toprak altında kalan 9 işçinin arama çalışmalarına devam ediliyor. 2 binden fazla personel sahada görev alıyor. Olaya ilişkin soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı. Aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. Bu arada teknolojik cihazlarla yapılan aramalarda bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Ekiplerin bu bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi.

1 Mayıs'ta metrobüs durakları kapalı mı? Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu Metrobüs durağı saat kaçta açılacak? 1 Mayıs'ta metrobüs durakları kapalı mı? Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu... Haberi Görüntüle

9 İŞÇİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

2 binden fazla personelle arama kurtarma çalışmaları devam ederken toprak altında kalan 9 işçinin kimlikleri tespit edildi.

Kimlikleri şu şekilde:

Şaban Yılmaz, Abdurrahman Şahin, Hüseyin Kara, Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Adnan Keklik, Uğur Yıldız, Kenan Öz ve Ramazan Çimen.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kayması sonucu yaşanan maden kazasıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Antalya'da dehşete düşüren görüntü: Tartıştığı kişiyi otomobilin arkasına bağlayıp metrelerce sürükledi! Antalya'da dehşete düşüren görüntü: Tartıştığı kişiyi otomobilin arkasına bağlayıp metrelerce... Haberi Görüntüle

YERLERİ TESPİT EDİLDİ Mİ?

Bakan Bayraktar'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

9 kardeşimizi arıyoruz. Kardeşlerimizin 3'ünün bir lokasyonda 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik. Burada bahsettiğimiz heyelanla oluşan toprak yığınını kaldırmayla alakalı planlama aşamasına geçmiş bulunuyoruz. Çalışmaları belli bir alana indirgedik, oralara yoğunlaşacağız. İşçilerin yerinin tam tespit edildiği gibi bir algı olmasın. Alanımızı daraltmış durumdayız.

Kocasına tasma takıp gezdiren kadın kimdir? Kocasına neden tasma taktı? Kocasına tasma takıp gezdiren kadın kimdir? Kocasına neden tasma taktı? Haberi Görüntüle

SİYANÜR TESTLERİ DEVAM EDİYOR

Bölgede siyanür tehlikesi nedeniyle sürekli olarak ölçümler yapılıyor ve sahadan sürekli numune alınıyor. Şu ana kadar kirlilik tespit edilmedi ve halk sağlığını veya orada çalışan personeli tehdit edecek herhangi bir şey söz konusu değil.

Passolig çöktü mü, neden yavaş? Passolig neden açılmıyor 10 Mayıs? Passolig çöktü mü, neden yavaş? Passolig neden açılmıyor 10 Mayıs? Haberi Görüntüle

''HEYELAN 9 İŞÇİ KONTROL YAPARKEN OLDU''

Olay öncesi işçilerin tahliye edildiği bilgisi doğru. Heyelan 9 işçi kontrol yaparken oldu. İnşallah bir netice alırız. Buradaki ailelerin, işçi kardeşlerimizin yakınlarının beklentileri var. Biz de bunlara cevap verebilmek için çalışıyoruz.

Şu anda yabancı uyruklu da dahil olmak üzere 8 yönetici, personel adliyeye sevk edildi. İdari soruşturma kapsamında ifade verecekler.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading