Yandex Metrica

Elektronik sigara içenler dikkat! İngiltere'de yapılan son araştırmanın sonuçları açıklandı: Elektronik sigara zararlı mı değil mi?

Elektronik sigara içenler dikkat! İngiltere'de yapılan son araştırmanın sonuçları açıklandı: Elektronik sigara zararlı mı değil mi?

Son dönemlerde Türkiye başta olmak üzere dünyada sıkça kullanılan elektronik sigaralar zararlı mı değil mi? E-sigara kullanıcıları gelen son araştırmaları yakından takip etmeye devam ediyor. Peki elektronik sigara zararl mı, elektronik sigara hangi hastalıkları tetikliyor? Elektronik sigara normal sigaradan daha mı zararlı?

Gündem

09.05.2024, 15:33

Elektronik sigaraya ilişkin açıklamalarda bulunan Londra'daki St George's NHS Hastanesi'nde görev yapan Profesör Mokbel, "Tıbbi meseleler söz konusu olduğunda, meslektaşlarım ve ben elektronik sigaralara sigara içenlere davrandığımız gibi davranıyoruz; elektronik sigaranın vücut üzerinde olumsuz bir fizyolojik etkisi olduğunu biliyoruz." dedi.

Irak'ın kuzeyine hava operasyonu! Çok sayıda terörist böyle imha edildi Irak'ın kuzeyine hava operasyonu! Çok sayıda terörist böyle imha edildi Haberi Görüntüle

E-SİGARA KALP HIZINI ARTIRIYOR

Sözlerine devam eedn uzman, "E-sigaranın içindeki nikotin kalp atış hızını artırıyor, kan basıncını yükseltiyor ve kan damarlarının daralmasına neden oluyor, bunların hepsi ameliyat sonrası yara iyileşmesinin zayıf olması riskini artırıyor." dedi.

İlkin Aydın ile Barış Alper Yılmaz sevgili mi? İlkin Aydın ile Barış Alper Yılmaz sevgili mi? Haberi Görüntüle

E-SİGARANIN İNSAN VUCÜDUNA YAN ETKİLERİ NELER?

"E-sigara kullanan kişilerde tehlikeli kan pıhtılarına yol açan zatürre ve tromboz gibi sorunlarla ilgili komplikasyon oranları da daha yüksek." diyen uzman isim, "Bu nedenle, eğer birisi düzenli olarak elektronik sigara kullanıyorsa, sonuçlarını iyileştirmek için onlara sigarayı bırakmalarını söylüyoruz." dedi.

İBB'nin ihmalkarlığı Edanur'u hayattan koparmıştı!  AK Parti harekete geçti: Sorumlular için hesap vakti! İBB'nin ihmalkarlığı Edanur'u hayattan koparmıştı! AK Parti harekete geçti: Sorumlular... Haberi Görüntüle

E-SİGARA NE KADAR ZARARLI?

Elektronik sigara içmenin tütün içmekten daha güvenli olduğunu kabul eden Profesör Mokbel ve diğer uzmanlar, potansiyel sağlık riskleri konusunda giderek daha fazla endişe duymaya başlıyor.

'E-sigaraların şimdiye kadar kabul edilenden daha zararlı olduğuna dair hiçbir şüphem yok; asıl soru şu: ne kadar zararlı?'

Koç Metalurji kimin, sahibi kim? Koç Metalurji halka arzda kaç lot verir? Koç Metalurji kimin, sahibi kim? Koç Metalurji halka arzda kaç... Haberi Görüntüle

E-SİGARA YAŞI DÜŞTÜ

En son Görüşler ve Yaşam Tarzı Anketi'ne göre elektronik sigaralar artık 4,5 milyon Britanyalı tarafından günlük olarak veya ara sıra kullanılıyor. Bu alışkanlık özellikle gençler arasında popüler hale geliyor; Birleşik Krallık'ta e-sigara kullananlar arasında 16 ila 24 yaş arasındakilerin yüzde 15'i bu oran 2021'de yüzde 11,1'di.

FETÖ'yle mücadele devam ediyor: Kıskaç-14 operasyonlarında 36 kişi yakalandı FETÖ'yle mücadele devam ediyor: Kıskaç-14 operasyonlarında 36 kişi yakalandı Haberi Görüntüle

GENÇLER E-SİGARAYI HAVALI BULUYOR

E-sigara hakkında açıklamalarında devam eden Profesör Mokbel, "Elektronik sigaranın sağlık riskleri hakkında bildiklerimi bildiğimden, pek çok gencin sigarayı bırakmaya çalışan tiryakiler olduğu için değil, bunu sosyal medyada gördükleri ve havalı olduğunu düşündükleri için elektronik sigaraya başlamalarını cesaret kırıcı buluyorum"  dedi.

Elektronik sigaralar, genellikle nikotin, tatlandırıcılar ve koyulaştırıcı maddeler içeren sıvıyı ("e-sıvı" olarak da bilinir) ısıtarak onu soluduğunuz bir aerosole dönüştüren elektronik cihazlardır. Tütünde bulunan zararlı kimyasalların çoğuna maruz kalmadan nikotin vuruşu sağladıklarından, çoğu uzman bunların sigara içenlerin tütün kullanımını azaltmalarına veya tamamen bırakmalarına yardımcı olmanın yararlı yolları olduğu konusunda hemfikirdir.

Action on Smoking and Health yardım kuruluşunun başkan yardımcısı Hazel Cheeseman, Mail+'a şunları söyledi:

"Elektronik sigaranın, insanların sigarayı bırakmalarına yardım etme konusunda bir yeri var ve sigara içenlerin buna geçiş yaptığını görmek olumlu."

Hazel Cheeseman, "Ancak, sigara içmemiş olabilecek gençlerin ve genç yetişkinlerin elektronik sigara kullanımının artan düzeyde olması endişe kaynağı" dedi. Sözlerine devam eden Cheeseman, "Bu insanlara yönelik sağlık risklerini ölçmek gerçekten zordur, ancak sigara içmenin sağlık risklerine benzemesi pek mümkün değildir." dedi.

Tefecilere ve dolandırıcılara darbe! MAHZEN-40 ile çok sayıda kişi enselendi Tefecilere ve dolandırıcılara darbe! MAHZEN-40 ile çok sayıda kişi enselendi Haberi Görüntüle

E-SİGARA KANSER YAPAR MI?

Profesör Mokbel, 'Elektronik sigaralar, akciğerlerin iç kısmında yapışkan bir tabaka oluşturan ve tütün dumanındaki kansere neden olan ve diğer zararlı kimyasalların çoğunu içeren katran içermeyebilir, ancak ağır metaller de dahil olmak üzere kanserojenler içerir' diyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading