Yandex Metrica

Erkan Yolaç kaç yaşında öldü? Erkan Yolaç kimdir?

Erkan Yolaç kaç yaşında öldü? Erkan Yolaç kimdir?

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan  ünlü sunucu Erkan Yolaç hayata gözlerini yumdu. Ünlü sunucunun bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi. 

Gündem

21.05.2024, 12:31

Ünlü sunucu Erkan Yolaç'ın hayata gözlerini yumduğu açıklandı. Erkan Yıolaç Türk televizyon tarihine damga vuran "Evet-Hayır" yarışması ile biliniyordu. Erkan Yolaç'ın ölümüne dair açıklama geldi. 

Bakan Tunç: Avrupa ülkeleri FETÖ elebaşlarını misafir etmeye devam ediyor Bakan Tunç: Avrupa ülkeleri FETÖ elebaşlarını misafir etmeye devam ediyor Haberi Görüntüle

ERKAN YOLAÇ KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Erkan Yolaç 24 Şubat 1935'te dünyaya geldi. Yolaç 89 yaşında hayatını kaybetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 5 milyar dolarlık teşvik paketini devreye alıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 5 milyar dolarlık teşvik paketini devreye alıyoruz Haberi Görüntüle

ERKAN YOLAÇ NEDEN ÖLDÜ?

Erkan Yolaç'ın ölüm nedenine dair açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Solunum sıkıntısı nedeni ile hastanemize başvurmuş olan değerli televizyoncu Erkan Yolaç’ın tedavisi multidisipliner yaklaşım ile sürdürülmüştür. Uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan hastamız maalesef çoklu organ yetmezliği nedeniyle 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00’de vefat etmistir.” denildi. 

Deniz şehrin içine girecek: İzmir'in 5 ilçesi için yürekleri ağza getiren deprem uyarısı Deniz şehrin içine girecek: İzmir'in 5 ilçesi için yürekleri ağza... Haberi Görüntüle

ERKAN YOLAÇ KİMDİR?

Erkan Yolaç 24 Şubat 1935'te Kırklareli'nde dünyaya geldi. 1985'ten itibaren pazar günleri TRT ekranlarında yayımlanan Stüdyo Pazar programındaki "Evet-Hayır Yarışması"'nın sunucusudur. 

Sofya'dan Türkiye'ye göç etmiş, Edirne'li bir aileni üyesidir. 

Erkan Yolaç, ortaöğrenimini İstanbul'da Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde başladı, bir yıl sonra Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde devam etti. Eğitimine yatılı öğrenci olarak Kastamonu Lisesi'nde devam etti. Burada öğretmeninin teşviki ile sunuculuğa adım attı. 

1959 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nden iç mimar olarak mezun oldu.

1960 yılında Ankara Radyosu'nda bayram özel eğlence programı sundu ve adını ilk kez duyurdu. 

Huysuz Virjin, Orhan Boran, Leyla Sayar gibi isimlerle gazinolarda çalıştı.

Daha önce İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yapılan "Evet- Hayır" adlı yarışmayı kendi tarzına uyarlayarak ilk defa 1962'de Caddebostan Gazinosu'nda sahnede uyguladı. 

1964 yılIında sinema filminde rol aldı. 

Yolaç, 1985 yılından itibaren TRT televizyonunda yayımlanan Stüdyo Pazar programı içinde sunduğu 'Evet-Hayır'' yarışmasıyla tüm Türkiye'de tanındı. 1996 yılından itibaren TGRT kanalında "Erkan Yolaç Show" adlı bir eğlence programı yaptı.

1970 Türkiye Güzeli olan Asuman Tuğberk ile 1976 yılında evlendi. Çiftin bir kızı ve bir oğlu oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading