Yandex Metrica

Yeni Çalışma Bakanı sosyal medya hesabından duyurdu! Kurban Bayramı öncesi tüm emekliliklerin hesaplarında olacak!

Yeni Çalışma Bakanı sosyal medya hesabından duyurdu! Kurban Bayramı öncesi tüm emekliliklerin hesaplarında olacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan göreve başladığı andan itibaren emekli maaşları, bayram ikramiyeleri ve asgari ücret konusunda açıklamada bulundu. Işıkhan, emekli maaşlarının ve bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde yatırılacağını ifade etti.

Ekonomi

23.01.2024, 21:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammına ilişkin açıklama da bulundu. Bakan Işıkhan, ‘’Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor’’ dedi. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan şu anda 2.000 TL olan emekli bayram ikramiyelerinin artırılacağı müjdesini vermişti. Şimdi bu miktarın artırılmasına ilişkin bir çalışmada başlatıldığı belirtildi. Peki, emeklilere ne kadar maaş zammı verilecek? Asgari ücret ne olacak? 

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET

Bu ay 2023 yılının ikinci yarısı için yeni bir asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması bekleniyor. Komisyonu toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı davet ediyor. Bu toplantıya da başkanlık yapıyor.

Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı! Tek hane için tarih verdi Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı! Tek hane için tarih... Haberi Görüntüle

ENFLASYON RAKAMLARI DİKKATE ALINIYOR 

Komisyona 5 işçi temsilcisi 5 işveren temsilcisi ve 5 kişi de bakanlık temsilcisi olarak katılıyor. Toplantıda 2023 yılının ikinci yarısında uygulanacak yeni asgari ücreti de belirlemiş olacak. Burada da enflasyon rakamlarının önemli olması bekleniyor. 6 aylık enflasyon ve refah payı ile birlikte asgari ücrete yüzde 30-40 arasında bir artış yapılması gündemde. Bu durumda bugün 8.506 TL olan net asgari ücretin 11 bin liraya yaklaşması mümkün olacak.Belirlenecek yeni asgari ücret Temmuz ayından geçerli olmak üzere uygulanacak ve Ocak ayına kadar kullanılacak.

Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru tarihi 30 Nisan! Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru... Haberi Görüntüle

EMEKLİ VE MEMUR ZAMLARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın önündeki dosyalardan birisi de emekli ve memurların zamları olacak. Emekliler için maaş artış maratonu Haziran ayı ile birlikte başlayacak.Burada Meclis'ten çıkartılacak düzenlemeler de olacak. Özellikle seyyanen artışlar, taban maaş zamları ve refah payı artışları için düzenleme gerekiyor. Haziran ile birlikte 7.500 TL'nin üzerinde maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için seyyanen bir artış gündeme gelecek.

2024 DOAŞ temettü ne zaman yatacak? DOAS temettü yattı mı? 2024 DOAŞ temettü ne zaman yatacak? DOAS temettü yattı mı? Haberi Görüntüle

MAAŞ MİKTARINA GÖRE REFAH PAYI YÜKSELECEK 

Maaş miktarına göre yapılacak artışla emekliler için bir refah payı da oluşturulacak. Buna göre 7.500 TL ile 10.000 TL arasından başlayarak 10 bin-15 bin TL arası , 15 bin -20 bin TL arası ve 20 bin TL üzeri aylıklar için ayrı ayrı artışlar gerçekleştirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading