Yandex Metrica

Uluslararası fuara zabıta baskını: Rezaletin adresi yine Bakırköy Belediyesi!

CHP'li Bakırköy Belediyesi uluslararası fuarlara zabıta göndermeyi alışkanlık haline getirdi. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Makina Fuarı, yabancı yatırımcıların gözü önünde basıldı.

Ekonomi

19.03.2024, 04:41

Türkiye'nin dev ihracatçıları, İstanbul'da yine CHP'li belediyenin imza attığı bir rezaletle sarsıldı. Bakırköy Belediyesi, Uluslararası Makina Fuarı'na ev sahipliği yapan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'ne zabıtalarla baskın düzenledi. 

Uluslararası bir fuarda, yabancı yatırımcıların gözleri önünde gerçekleşen baskın sırasında işadamları büyük üzüntü yaşadı. Türk firmalarının ve fuarın prestijini yerlebir eden teftiş girişimi sırasında zabıtaların beylik tavırları gözlerden kaçmadı. 

Bazı işadamlarıyla tartışmaya giren Bakırköy Belediyesi'ne bağlı görevliler, firmaların levha boylarını ölçerek tabela vergisi hesaplamaya girişti. 

Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün süre vererek... Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün... Haberi Görüntüle

BU YAKLAŞIMI ŞİDDETLE KINIYORUZ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada skandala şöyle tepki gösterdi: "Türkiye’nin ihracatını savaş şartlarına rağmen geliştirmeye çalıştığı bu dönemde, yabancıları bin bir güçlükle fuarlarımıza getirdiğimiz dönemde özellikle yabancı ziyaretçileri rencide eden, rahatsız eden bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz."

Dünyanın hiçbir ülkesinde fuar merkezlerine bu şekilde üniformalı ekiplerle adeta baskın yapılmasının düşünülemeyeceğini belirten Avdagiç, "Bu tutumu şiddetle kınıyoruz, önlemek için tüm gayreti göstereceğimizi duyuruyoruz" diye konuştu. 

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mayıs ayında zam yapılacak mı? Bakan Bayraktar'dan merak edilen soruya yanıt Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mayıs ayında zam yapılacak mı? Bakan... Haberi Görüntüle

100 BİNİ AŞKIN İHRACATÇI ADINA KINIYORUZ

İş dünyasında infial uyandıran baskın görüntüleri o esnada fuar alanında bulunanlarca saniye saniye kaydedildi. Bakırköy Belediyesi'nin bu anlaşılmaz tavrına tepki gösteren Türkiye İhracatçılar Meclisi de (TİM) bir kınama bildirisi yayınladı. Bildiride şu ifadeler kullanıldı:

"Ülkemizin kalkınması için gece gündüz demeden ihracatı artırmak için çalışırken, Bakırköy Belediyesi zabıtalarının yurtdışından Türkiye’ye gelen yabancı firmaların gözleri önünde uluslararası fuarlara baskınlar düzenlemesini 100 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu olarak kınıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin fedakar ihracatçılarına, yabancı  yatırımcıların gözü önünde Bakırköy Belediyesi tarafından yapılan bu elim hadisenin tekrar etmemesini 100 bini aşkın ihracatçımız adına temenni ediyoruz."

Bakan Şimşek 'Türkiye sahalara döndü' diyerek duyurdu: 'Güçlü bir program uyguluyoruz' Bakan Şimşek 'Türkiye sahalara döndü' diyerek duyurdu: 'Güçlü bir program... Haberi Görüntüle

OCAK AYINDA DA MOBİLYA FUARINI BASTILAR

Bakırköy Belediyesi ocak ayında da 40 kişilik zabıta grubuyla benzer bir baskın gerçekleştirmiş, fuar alanındaki tabelaları cetvelle ölçüp tahakkuk eden vergiyi hesaplatmıştı. İstanbul Mobilya Fuarı'na katılan yabancı firmaların gözü önünde gerçekleşen bu eylem, sektör temsilcilerinin büyük tepkisini çekmişti. 

ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O illerde başlıyor ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O... Haberi Görüntüle

BÜTÜN ÜLKEYİ UTANDIRIYORSUNUZ

Fuarın organizatör firması Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, fuara baskın yapan zabıtalara şöyle dedi: "Sadece bizi değil, bütün ülkeyi utandırıyorsunuz, yapmayın. Yerli ve yabancı katılımcılarla karşı karşıya gelmenizin nedeni Türkiye'de değil, dünyada böyle bir uygulamanın olmaması." 

Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu dolar beklentisi ne? Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu... Haberi Görüntüle

BİLİNÇLİ YAPILIYOR, BU KABUL EDİLEMEZ 

Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Halit Cebeci, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, reklam ve tabela vergisi bahanesiyle yaşanan durumun bilinçli yapıldığını ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Aslında zabıta marifetiyle bu işleri yaptıran aklın sorgulanması gerektiğini söyleyen Cebeci, "Uluslararası bir fuar organizasyonunda, yabancı misafirlerin de bulunduğu bir sırada, Bakırköy Belediyesi zabıtalarının buraya adeta baskın yaparcasına gelmesi utanç verici bir durumdur. Olmaması, yaşanmaması gerekiyordu" dedi.

Hastanelere personel alımı yapılacak: Ebe, hemşire, temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi iş ilanları yayımlandı! Başvuru şartları neler? Hastanelere personel alımı yapılacak: Ebe, hemşire, temizlik görevlisi ve güvenlik... Haberi Görüntüle

KASITLI YAPILAN SİYASİ BİR SABOTAJ 

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane ise Bakırköy'de her cumartesi günü gerekli izinler alınmadan 22 sokağın kapatılarak pazar yerine dönüştürüldüğünü ve ilçenin yaşanmaz hale geldiğini, zabıtanın ise bu konuda bir şey yapmadığını söyledi.

Zabıtaların, uluslararası bir fuar yerine pazar yerine gitmeleri durumunda asli görevlerini icra etmiş olacaklarını kaydeden Kestane, şöyle konuştu:

"Bakırköy Belediyesi zabıtaları asli işlerini yapmaktan çok uzaktalar. Şu anda uluslararası ekonomik mücadele verilen, salgın sonrası savaşın da olduğu bir dönemdeyiz. Böyle bir dönemde, ülkemize yabancı yatırımcıların da geldiği bir yerde, bir grup zabıtanın oraya girip adeta gövde gösterisi yapar gibi insanları rahatsız eden uygulamasını Türkiye ekonomisine kasıtlı yapılmış siyasal bir hareket olarak değerlendiriyorum. Siyasi bir sabotaj olarak görüyorum. Ekonomiyi baltalamak üzere görevlendirilmişler."

Yüzlerce işadamının yabancılar önünde küçük düştüğü görüntülere yol açan Bakırköy Belediyesi'ni şu an CHP'li Bülent Kerimoğlu yönetiyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading