Yandex Metrica

Turkish Cargo dünya üçüncüsü!

Turkish Cargo dünya üçüncüsü!

Türkiye havacılıkta zirveye oynamaya devam ediyor. Bu kez Turkish Cargo, hava kargo markaları arasında 3. oldu.

Ekonomi

06.02.2024, 04:54

127 ülkeye hizmet sağlayan Turkish Cargo, en hızlı büyüyen hava kargo markası. haziran ayında da başarılı bir performans sergileyen Turkish Cargo, dünyanın ilk 3 hava kargo markasından biri oldu.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) verilerine göre, geçen yılın aynı döneminde Turkish Cargo 6. sırada yer almıştı. Bu yıl haziran ayında Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu'nun en büyük markalarını geride bırakarak 3. sıraya yükseldi. 

Hava yoluyla taşınan kargo tonajının kat edilen kilometreye çarpımıyla elde edilen Freight Tonne Kilometres (FTK) verilerine göre milli şirket, 2021 haziran ayında yüzde 5,7 pazar payıyla en iyi 25 hava kargo taşıyıcısı arasında en yüksek büyüme oranını gerçekleştirdi.

FED faiz karar toplantı tarihleri 2024 / FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi gün Nisan 2024? FED faiz karar toplantı tarihleri 2024 / FED faiz kararı... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN EN GENİŞ KARGO AĞI

Turkish Cargo, IATA'nın nisan ayı istatistiklerine göre de her 4 sevkiyattan 1'ini taşıyarak 1. sıraya yükseldi. Mayıs ayı istatistiklerine göre ise şirket, bin 668 ton hava kargo taşıması ile birçok güçlü rakibini geride bıraktı.

Firma, ekspres taşıyıcılar hariç hava kargo markaları arasında 96 destinasyonla dünyanın en geniş kargo uçağı ağına sahip. Turkish Cargo filosu 25'i kargo uçağı olan 372 uçaktan oluşuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading