Yandex Metrica

Toptancıların etiket oyunu ifşa oldu! KDV indirimini yansıtmamak için bakın ne yaptılar

Toptancıların etiket oyunu ifşa oldu! KDV indirimini yansıtmamak için bakın ne yaptılar

KDV indirimleri bugün itibariyle etiketlere yansıyacak. Ancak bazı toptancı firmalar, 'zaten indirimli ürün verdik' diyerek KDV indirim tutarını yansıtmamakta ısrarcı. Satıcılar ise önce zam yapıp fiyatlara indirim uygulanmış gibi etiket düzenliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği KDV indirimi bugünden itibaren etiketlere yansıyacak. Ancak bazı toptancılar ve tedarikçiler, 'satıcıya zaten indirimli ürün verdik' diyerek KDV indirimini göz göre göre yansıtmama kararı aldı. Bu karar satıcıları isyan ettirdi.

Borsa bugün kapalı mı 24 Nisan? Borsa bugün açık mı, kapalı mı, işlem yapılır mı? Borsa bugün kapalı mı 24 Nisan? Borsa bugün açık mı,... Haberi Görüntüle

TOPTANCI VE BAYİLER KDV İNDİRİMİNİ UYGULAMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve bugünden itibaren temel ihtiyaç maddelerinden sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete ile bebek ve yetişkin bezleri, hijyenik ped gibi üründe KDV yüzde 18’den yüzde 8’e düştü. Ancak toptancı ve bazı bayilerin market ve bakkalların 1 Nisan ve sonrası için verdikleri siparişlerde KDV indirimi uygulamadığı ortaya çıktı.

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mayıs ayında zam yapılacak mı? Bakan Bayraktar'dan merak edilen soruya yanıt Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mayıs ayında zam yapılacak mı? Bakan... Haberi Görüntüle

ESNAF İSYAN ETTİ

İstanbul Başakşehir’de market işleten bir esnaf toptancıların fiyatlarına KDV indirimini yansıtmamasına isyan etti. 1 Nisan’dan sonra teslim edilmesi için sipariş verdiği temizlik ürünlerindeki fiyatların değişmediğini gören esnaf, toptancıların kendisini açıkça tehdit ettiğini söyledi. Esnaf, “Ürün aldığım toptancı bana ‘Biz zaten size indirimli ürün veriyoruz. Eğer KDV indirimi diye diretirsen ürünleri liste fiyatı üzerinden satarız ve sen zararlı çıkarsın’ diyor. Ben de sipariş ettiğim ürünleri iptal ettim. Ancak elimde ürün kalmayınca mecburen sipariş vereceğim" dedi.

Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı: Bakanlık duyurdu Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı:... Haberi Görüntüle

FİYAT ARTIRIP İNDİRİM VARMIŞ GİBİ GÖSTERİYORLAR

Yürürlüğe giren indirim için hazırlık yaptıklarını belirten Bayrampaşa’daki bir esnaf, firmaların KDV indiriminden önce bazı ürünlerine zam yaptığını söyledi. Firma zamlarının üzerine toptancıların da KDV indirimini fiyatlara yansıtmadığını ifade eden esnaf, bu yüzden kendilerinin de indirime gitmediğini bildirdi.

Bakan Bayraktar 'petrol emaresi var' diyerek müjdeyi verdi: 'Birkaç ay içinde kazacağız' Bakan Bayraktar 'petrol emaresi var' diyerek müjdeyi verdi: 'Birkaç ay... Haberi Görüntüle

SUÇLU KİM?

Yeni Şafak’ın ulaştığı bazı toptancılar da ürün fiyatlarında indirime gitmediklerini açıkça söyledi. Aradığımız toptancılar KDV indirimini bir iki üründe fiyata yansıttıklarını, temizlik ürünlerinin hiç birinde KDV indirimine gitmediklerini vurguladı. Toptancılar, “Zaten firmalar zam yaptı” diyerek kendilerini savundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading