Yandex Metrica

Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı: Bakanlık duyurdu

Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı: Bakanlık duyurdu

İŞKUR aracılığıyla engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik destekler artırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Engelli vatandaşlarımızın kendi işini kurmak isteyenlerine sağlanan hibe desteklerini 150 bin TL'den 400 bin TL'ye, eski hükümlü vatandaşlarımıza yönelik hibe desteklerini ise 110 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltiyoruz. Ayrıca korumalı işyeri projelerinde kuruluş sermayesi desteğini de 150 bin TL'den 500 bin TL'ye çıkarıyoruz." açıklamasını yaptı.
 

Ekonomi

21.04.2024, 17:49

Engelli ve eski hükümlü vatandaşların kendi işlerini kurmalarını teşvik etmek amacıyla yapılan çalışmalarda önemli bir adım atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, enflasyonun üzerinde bir artışla engelli ve eski hükümlü bireylerin iş gücüne katılımını desteklemek için hibe desteklerini önemli ölçüde artırdıklarını belirtti. Bakan Işıkhan, "Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları için sunulan hibe desteği miktarını yüzde 170'e yakın bir oranda yükselttiklerini" açıkladı.

Fırsatçıların soluğu kesilecek: Fahiş fiyatlara işyeri kapatma cezası! Fırsatçıların soluğu kesilecek: Fahiş fiyatlara işyeri kapatma cezası! Haberi Görüntüle

DESTEKLER NE KADAR, KAÇ TL ARTTI?

Işıkhan, engelli vatandaşların kendi işlerini kurmalarını desteklemek amacıyla sağlanan hibe desteği miktarını kuruluş işlemleri, işletme giderleri ve kuruluş (demirbaş) desteği giderlerini kapsayacak şekilde 150 bin TL'den 400 bin TL'ye; eski hükümlü vatandaşların da kendi işlerini kurabilmeleri ve istihdam edilebilmeleri için verilen hibe miktarının ise 110 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltildiğini açıkladı.

Bakan Işıkhan, "Yapılan artışlarla birlikte, engelli ve eski hükümlü bireylere yönelik desteklerin etkinliği artırılarak, daha fazla kişinin iş gücüne katılımı ve kendi işini kurma imkânı sağlanmış olacak" açıklamasında bulundu.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Ankara-İzmir arası bakın kaç saate düşecek? Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Ankara-İzmir arası bakın kaç saate düşecek? Haberi Görüntüle

ENGELLİLERİN İSTİHDAMI İÇİN SIKI ÇALIŞMA YAPILIYOR

Engellilerin istihdamını desteklemek amacıyla yapılan çalışmalara dikkat çeken Bakan Işıkhan, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezaları Komisyonu'nun kararları doğrultusunda 2014 yılından itibaren mesleki eğitim ve rehabilitasyon, işe ve iş yerine uyum projeleri, destek teknolojileri ve korumalı işyeri projeleri için toplamda 92.7 milyon TL destek sağlandığını belirtti.

Bakan Bolat duyurdu! Fahiş fiyat uygulayanlara kötü haber: Resmen harekete geçildi Bakan Bolat duyurdu! Fahiş fiyat uygulayanlara kötü haber: Resmen harekete... Haberi Görüntüle

DESTEKLER DEVAM EDECEK

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden tahsil edilen idari para cezaları kapsamında 2014 yılından bu yana toplamda 7 bin 238 projeye yaklaşık 385 milyon 897 bin 77 TL destek sağlandığını belirten Bakan Işıkhan, dezavantajlı gruplara yönelik desteklerin artarak devam edeceğini vurgulayarak bugün başlayan yeni başvuruların 7 Haziran'a kadar yapılabileceğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading