Yandex Metrica

Topraklarımızdan çıkartılan doğalgaz satışa başlıyor: Enerjide bağımsızlığa adım adım

Topraklarımızdan çıkartılan doğalgaz satışa başlıyor: Enerjide bağımsızlığa adım adım

Geçtiğimiz haftalarda TBMM'de kabulen edilen yasa kapsamında, topraklarımızdan çıkartılan doğalgaz, sıvılaştırılarak yurt dışına satılacak. Bu gelişme ülkemizin enerji merkezi olma yolunda önemli bir adıma sahip.  

Ekonomi

19.05.2024, 10:11

Türkiye, enerjide tam bağımsızlık hedefine adım adım ilerliyor. Enerji alanında düzenlemeler içeren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Türkiye topraklarından çıkartılan doğalgaz, sıvılaştırılarak dünya piyasalarında LNG olarak pazarlanabilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz müjdeyi verdi: Kamu çalışanına destek geliyor Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz müjdeyi verdi: Kamu çalışanına destek geliyor Haberi Görüntüle

LNG TESİSİ KURULUYOR

Yasal düzenleme ile birlikte Türkiye, ihtiyaç fazlası doğalgazı boru hatları üzerinden gaz olarak satabildiği gibi, sıvılaştırıp LNG halinde de sıvı olarak artık satabilecek.

Bu kapsamda Türkiye'de doğalgaz sıvılaştırma tesisi için yatırımlar başlıyor. Doğalgaz hatlarının olduğu bölgelere kurulacak olan LNG tesisleriyle, doğalgaz sıvılaştırılarak satışa hazır hale getirlilecek.

Ekonomideki kararlı tutum meyvesini veriyor: TL mevduat rekoru kırdı: 6 milyar dolar, TL'ye döndü! Ekonomideki kararlı tutum meyvesini veriyor: TL mevduat rekoru kırdı: 6... Haberi Görüntüle

TİCARET GEMİLER İLE GERÇEKLEŞECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Kaynakları “Karadeniz’den çıkardığımız kendi gazımız var. Azerbaycan, Rusya ve İran'dan gelen doğalgaz hatlarımız var. Yine çeşitli ülkelerden LNG satın alıyoruz. Bunlardan kendi ihtiyacımız olan kısmını depolama tesislerimizde saklıyoruz. Bu gazın bir kısmını boru hatları üzerinden batıya gönderebiliyoruz. Bu yasal düzenleme ile depolarımızdaki gazın bir bölümünü sıvılaştırıp LNG’ye dönüştürerek boru hattımızın olmadığı bölgelere de ihraç edebileceğiz. Şu anda doğalgaz sıvılaştırma tesisimiz bulunmuyor. Önümüzdeki dönem kamu veya özel sektör yatırımı ile bu tesisler kurulabilir. O zaman gemiler ile dünyanın her yerine LNG ihraç edebileceğiz” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

14

1

0

2

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading