Yandex Metrica

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Alman Devlet Nişanı verildi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Alman Devlet Nişanı verildi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Alman Devlet Nişanı verildiği törende konuşma yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, Türk-Alman dostluğunu vurgulayan açıklamalar yaptı.

Ekonomi

23.01.2024, 17:38

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, Almanya'nın "Devlet Nişanı" takdim etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde gerçekleşen "Almanya Federal Cumhuriyeti Devlet Nişanı Takdim Töreni"nde konuşma yaparak Türkiye ve Almanya arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Haberi Görüntüle

TÜRK-ALMAN İLİŞKİLERİ

Kaymakçı, Devlet Nişanı takdiminin iki ülkenin dostluğunun yansıması olduğunu belirtirken, Türk-Alman ilişkilerinde hayırseverlik ve sorun çözücülüğün önemli değerler olduğunu söyledi. Kaymakcı, sözlerine Hisarcıklıoğlu'nun, işçi, esnaf ve insan dostu olduğunu da ekledi.

Kovid-19'a karşı geliştirilen aşı çalışmalarındaki başarıyı anımsatan Kaymakçı, Türklerin ve Almanların birlikte büyük işlere imza atabildiğine dikkat çekerek, "Bugün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede de Avrupa'nın aşısı bir Türk-Alman karışımı oldu. Dünyanın zor coğrafyalarında Türkler ve Almanlar birlikte çalıştığı zaman önemli barış, istikrar ve kalkınma projelerini gerçekleştirme fırsatı buluyorlar." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading