Yandex Metrica

Tapu sahipleri dikkat! 52 gün içinde bunu yapmayan yasal hakkını kaybediyor!

Tapu sahipleri dikkat! 52 gün içinde bunu yapmayan yasal hakkını kaybediyor!

Deprem sonrasında yapılan çalışmalar kapsamında bir uyarı da tapu sahiplerine geldi. Bu kapsamda hisseli tapu sahiplerine, tapuda ön alım hakkı için gerçekleştirilen açıklamada 52 gün süre olan başvuru süresinin altı çizildi ve  yasal süre içerisinde başvuru yapmayan kişilerin haklarını kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:34

Tüm tapu sahiplerini yakından ilgilendiren önemli kararda artık son viraja girildi. Bu kapsamda müstakil tapu ve hisseli tapu olarak isimlendirilen tapularda taşınmaz üzerindeki tüm tasarruf yetkisinin tek bir kişiye ait olduğunu gösteren tapular müstakil tapu olarak isimlendiriliyor. 

Tapu üzerinde tasarruf yetkisinin birden fazla kişiye ait olduğunu belirten tapular ise hisseli tapu adı isimlendiriliyor.

Bakanlık duyurdu! 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesini feshedildi Bakanlık duyurdu! 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesini feshedildi Haberi Görüntüle

BU KONUYA ÖZELLİKLE DİKKAT EDİN

Hissedarın diğer hissedarlara haber vermeden yaptığı satış için itiraz hakkı bulunmakta olup tapunun devrinin dahi iptal edilmesi mümkündür. Bu nedenle mutlaka hisseli tapu satışında bu payı alan kişi mağdur olmamak adına diğer hissedarlardan yazı ile feragatname almalıdır. 

Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Haberi Görüntüle

3 AY İÇERİSİNDE DAVA AÇILMASI GEREKİYOR

Hisseli tapunun üçüncü bir kişiye satılır ve bu satış işlemi noter üzerinden hissedarlara bildirilirse paydaşlar bu bildirimi aldıkları tarihten itibaren 3 ay içerisinde ön alım talepli dava açılması gerekir. Süre içinde açılmayan davada ön alım hakkı ortadan kalkar. Yine hisseli tapuda diğer hissedarlardan habersiz yapılan satışlarda 2 yıl içerisinde ön alım talepli dava açma sınırı bulunmakta olup davanın açılmaması durumunda ön alım hakkı düşer.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading