Yandex Metrica

Son dakika: Telefon, bilgisayar, tablet alacaklara kötü haber! Artık iade edilemeyecek

Son dakika: Telefon, bilgisayar, tablet alacaklara kötü haber! Artık iade edilemeyecek

1 Ekim'den itibaren yürürlüğe girecek düzenleme ile birlikte artık cep telefonu, bilgisayar, tablet ve akıllı saatlerde cayma hakkı kullanılamayacak. Bu düzenleme ile birlikte keyfi iade ortamı engellenecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:42

Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde düzenlemeler yapıldı. Online alışverişlerdeki iade işlemlerine çeşitli kısıtlamalar getiren düzenleme 1 Ekim 2022'de yürürlüğe girecek. 

Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün süre vererek... Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün... Haberi Görüntüle

ÜRÜNÜ İADE ETME DEVRİ BİTİYOR 

Düzenlemenin en dikkat çekici maddesi olarak online alışverişler başta olmak üzere mesafeli satışlarda telefon, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlarda cayma hakkı kaldırıldı. Müşteriler, satın aldıkları ürüne hiçbir zarar vermese veya ürününün kutusunu açmasa dahi iade edemeyecek. İade için satıcının inisiyatifine bakılacak. Üründe kusur bulunması veya yanlış ürün gelmesi gibi keyfi olmayan durumlar cayma hakkı dışında değerlendirildiği için satıcı bu durumlarda iade almak zorunda olacak.

2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak? Türkiye'nin kredi notu kaç? 2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak?... Haberi Görüntüle

ÜCRETSİZ KARGO ZORUNLULUĞU KALKIYOR 

Diğer yandan, mesafeli satış sözleşmelerinde, cayma hakkının kullanılması durumunda müşteri ücretsiz kargo ile ürünü satıcıya gönderebiliyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte ücretsiz kargo zorunluluğu kalkıyor. Cayma hakkının kullanılması durumunda kargo ücretini müşterinin ödemesi kararlaştırılabilecek.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading