Yandex Metrica

Artan fiyatlara karşı harekete geçilmişti! Et fiyatlarındaki cep yangını sönmeye başladı: Et fiyatlarında dikkat çeken düşüş!

Artan fiyatlara karşı harekete geçilmişti! Et fiyatlarındaki cep yangını sönmeye başladı: Et fiyatlarında dikkat çeken düşüş!

Son zamanlarda cep yakan et fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte düşüş meydana geldi.  Tavuk etinde son 5 ayda yaşanan yüzde 200'lük zammın ardından, ihracat sınırlandırılmasına gidilirken, et fiyatlarındaki artışa karşı 3 gemi dolusu damızlık büyükbaş hayvan getirilmişti.

Ekonomi

06.05.2024, 18:04

Tavuk etinde son 5 ayda yaşanan yüzde 200'lük zammın ardından, Ticaret Bakanlığı, kanatlı et ihracatının sınırlandırılmasına yönelik kısıtlama kararı alırken, kemiksiz beyaz et fiyatları ise market ve kasaplarda 250 TL sınırını aşmış durumda. Artan fiyatları bir nebzede olsa rahatlatmak için 3 yük gemisi ile büyükbaş damızlık hayvan getirildi. Böylelikle  et fiyatlarında 5 TL'lik düşüş yaşandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kalıcı refah' mesajı: 'Enflasyon düşüşe geçecek' deyip tarih verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kalıcı refah' mesajı: 'Enflasyon düşüşe geçecek' deyip tarih... Haberi Görüntüle

FİYATLAR 5 TL DÜŞTÜ 

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi ise tavuk etine son bir yılda yüzde 170 zam geldiğinin altını çizerken, "Maliyetler nedeniyle, tavuk üreticileri üretimi kısma kararı alınca fiyatlar da yukarı yönlü artmaya başlamıştı. Kanatlı hayvanda ihracat kısıtlaması fiyatların artmasının önüne geçecektir. Türkiye geçtiğimiz günlerde 3 gemi dolusu büyükbaş ve damızlık hayvan geldi. Kırmızı et fiyatlarında 5 TL düşüş söz konusu. Asıl sorun üretici ile kasaplar arasındaki aracılar. Fiyatların artmasına aracı ve tüccarlar neden oluyor. Et fiyatlarının normal seyrine dönmesi için küçük aile besiciliğinin desteklenmesi gerekiyor. Türkiye'nin hayvancılıktaki geleceği küçük aile besiciliğine verilecek desteklere bağlıdır" dedi.

Bir garip dolar/TL tahmini: Merdivenden düşer gibi düşecek Bir garip dolar/TL tahmini: Merdivenden düşer gibi düşecek Haberi Görüntüle

TAVUK ETİNE İHRACAT YASAĞI 

Son zamanlarda artan fahiş fiyatlar sonrası Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini açıkladı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading