Yandex Metrica

İslam Memiş'ten zengin olma tüyosu: Tarihi rekor yolda, yatırım yapan parasına para katar

İslam Memiş'ten zengin olma tüyosu: Tarihi rekor yolda, yatırım yapan parasına para katar

Altın ve Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının dinlenme sürecinin devam ettiğini, yeni rekor için zemin hazırladığını dile getirdi. Yeni rekorun kırılacağı tarihi belirtirken, süpriz satışa da dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ekonomi

20.05.2024, 13:29

Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği uzman isim İslam Memiş, YouTube kanalında altın, borsa ve döviz üçgeni çerçevesinde para piyasalarını değerlendirdi. Borsada, döviz kurlarında ve altın fiyatlarında herhangi bir kırılım olmadığını belirten Memiş, 'Manipülasyon piyasası bizi bekliyor' dedi.

İşte  İslam Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar;

İslam Memiş'ten 'Trump' uyarısı: Bu hafta... İslam Memiş'ten 'Trump' uyarısı: Bu hafta... Haberi Görüntüle

MANİPÜLASYON PİYASASI BİZİ BEKLİYOR

Borsada, döviz kurlarında, altın fiyatlarında, gümüş fiyatlarında bir kırılım yok. Yatırımcılar da yönü merakla bekliyor. Mayıs ve haziran ayları için manipülasyon piyasası uyarısı yapmıştım. Mayıs-haziran aylarında dinlenme modunda olan bir piyasa bizleri bekliyor. Merkez bankalarının kontrolünde olan bir süreç var.

MÜSİAD'dan dikkat çeken Tayvan ve çip çağrısı: 'Ülkelerin milli güvenliklerini tehdit edebilir' MÜSİAD'dan dikkat çeken Tayvan ve çip çağrısı: 'Ülkelerin milli güvenliklerini... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARINDA 'SÜRPRİZ' OLABİLİR

Altın tarafında bazı hususlardan bahsettim. Mesela altınla alakalı yorum yaparken, bir metalden bahsetmişti. Altında Türkiye'yi yeni şeyler mi bekliyor demiştim. Ben şunu iddia ediyorum. Altın tarafında finansal piyasalarda yıl sonuna kadar sürpriz açıklamalar sık sık gelebilir. Sisteme dayalı bir piyasa bizi bekliyor olabilir. Kontrol sistemde. Yatırımcılarda ya da serbest piyasalarda değil yani. Ekonomi yönetimi ne kadar verirse altın alabiliyorsunuz, nasıl kural koyarsa o kadar işçilikle ve pahalılıkla alabiliyorsunuz. Bu taraftan gelecek yeni sürprizler de altın yatırımcılarını baskılayacak.

Özellikle enflasyon tarafında alınan tedbirlerle birlikte içeride olumlu gelişmeler de var. CDS risk priminde düşüşler, not artırımları, tasarruf açıklamaları gibi haber akışları geliyor. Enflasyonla mücadelede çarşı pazara yansıyacak faktörler de denetim mekanizmasından geçiyor. Bu aktif uygulanmazsa, baz etkisiyle düşen enflasyonun hane halkının sofrasına yansımasını çok beklememek lazım. Temmuzda kira sınırı da kalkıyor. Artık gerçek kira fiyatlarını göreceğiz.

Habere Tepki Ver

1

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading