Yandex Metrica

Kuyruklar oluşacak! Benzin ve motorine gece zammı

Kuyruklar oluşacak! Benzin ve motorine gece zammı

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, son günlerde benzin, motorin ve LPG fiyatlarında sürekli değişikliklere yol açıyor. Dün yapılan açıklamada LPG'ye indirim yapılacağı duyurulurken, bugün ise benzin ve motorine zam geleceği öğrenildi. Böylelikle, tüketiciler için fiyatların belirsizliğini ve ani değişimlerin getirdiği etkileri gösteriyor.

Ekonomi

17.05.2024, 08:56

Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarına ilişkin güncellemeler, vatandaşlar tarafından dikkatle izleniyor. Gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde, benzin fiyatlarına 28 kuruş, motorin fiyatlarına ise 26 kuruş zam yapılacağı duyuruldu. 

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Bankaların Mayıs 2024 ihtiyaç kredisi faiz oranları değişti: İşte bankaların güncel faiz limitleri... Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Bankaların Mayıs 2024 ihtiyaç kredisi... Haberi Görüntüle

LPG'YE İNDİRİM VAR

Dün yapılan açıklamada, LPG fiyatlarına 1 lira 64 kuruşluk bir indirim yapılacağı duyurulmuştu. Bu değişikliklerin, global petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişimlerle yakından ilişkili olduğu gözlemleniyor.

İstanbul'da benzinin litresi yaklaşık olarak 43,65 lira, motorin litresi ise ortalama olarak 41,07 lira olarak belirlendi. Otogazın litre fiyatı ise güncellenerek 22,47 lira olarak açıklandı. Ancak, fiyatlar akaryakıt türlerine ve illere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle, her ilde ve her akaryakıt türünde farklı fiyatlarla karşılaşmak mümkündür. Tüketicilerin yakıt almadan önce güncel fiyatları kontrol etmeleri önemlidir.

Son fiyat güncellemeleri, özellikle Brent petrol fiyatlarındaki ve döviz kurlarındaki son değişikliklerin ardından gerçekleştirildi. Brent petrol fiyatlarındaki artış ve Türk Lirası'ndaki değer kaybı, akaryakıt fiyatlarında artışa sebep olurken, otogazda yaşanan indirim ise tüketiciler için bir miktar rahatlama sağlamış vaziyette. 

Merkez Bankası enflasyon rakamını açıkladı! Emekli ve memur maaş zammında oran değişti: İşte Temmuz'da beklenen zamlı maaşlar... Merkez Bankası enflasyon rakamını açıkladı! Emekli ve memur maaş zammında... Haberi Görüntüle

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 2 MAYIS

İstanbul Anadolu Yakası'nda akaryakıt fiyatları şu şekildedir:

Benzin: 43.56 TL

Motorin: 41.00 TL

LPG: 20,38 TL

Ankara'da akaryakıt fiyatları ise şu şekildedir:

Benzin: 44.51 TL

Motorin: 41.94 TL

LPG: 20,82 TL

İzmir'de ise akaryakıt fiyatları aşağıdaki gibidir:

Benzin: 44.79 TL

Motorin: 42.24 TL

LPG: 20,44 TL

Habere Tepki Ver

4

16

7

2

6

1

1

3

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading