Yandex Metrica

2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak? Türkiye'nin kredi notu kaç?

2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak? Türkiye'nin kredi notu kaç?

Merkez Bankası'ndan gelen peş peşe faiz artışlarının ardından enflasyonda düşüşün yakın  zamanda başlayacağı belirtiliyor.Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye raporu yatırımcılar ve finans çevresinde merakla bekleniyor. "2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak?" soruları sıkça yatırımcılar tarafından soruluyor. 

Ekonomi

01.05.2024, 16:37

Parasal sıkılaşmadan taviz olmadığını belirten Merkez Bankası fiyat istikrarının korunması ve enflasyonun düşürülmesi için her türlü adımın atılacağı sinyalini veriyor. Ortodoks ekonomi politikalarına geri dönülmesi ile birlikte kredi derecelendirme kuruluşlarından Türkiye için pozitif değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. 

2024 DOAŞ temettü ne zaman yatacak? DOAS temettü yattı mı? 2024 DOAŞ temettü ne zaman yatacak? DOAS temettü yattı mı? Haberi Görüntüle

2024 FITCH TÜRİYE KREDİ NOTUNU NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings 2024 yılının ilk raporunda Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltti, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardığını açıklamıştı. Fitch, 2024 Türkiye takvimine göre "Ülkelerin Derecelendirme İnceleme Takvimi"ne göre 6 Eylül 2024'te Türkiye için bir değerlendirme daha gelebilir.

Altın yatırımcılarını zor günler bekliyor! Uzmanlar uyardı Güvenli liman sarı maden düşüyor! Altın yatırımcılarını zor günler bekliyor! Uzmanlar uyardı Güvenli liman sarı... Haberi Görüntüle

2024 MOODY'S TÜRİYE KREDİ NOTUNU NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Parasal sıkılaşma ve ensflasyonla mücadele konusunda sıkı tedbirlerini artıran Merkez Bankası'nın attığı adımlar sonra uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından pozitif yorumlar gelmişti.  2024 yılı Ocak ayında yapılan duyuruya göre Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirmişti. 

 Moody's, 2024 yılına ilişkin "Ülkelerin Kredi Derecelendirme İnceleme Takvimi"ne göre;  Türkiye için ilk tarih 12 Ocak, ikinci tarih ise 19 Temmuz olarak açıklandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Ekonomi


Loading