Yandex Metrica

Bağ-kur, SSK emekli zammı belli oldu mu? 4 aylık enflasyon oranı yüzde kaç oldu?

Bağ-kur, SSK emekli zammı belli oldu mu? 4 aylık enflasyon oranı yüzde kaç oldu?

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı netlik kazanmaya başladı. 16 milyon emeklinin merakla beklediği maaş revizesi için gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki 4 aylık enflasyon oranı yüzde kaç oldu? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Ekonomi

13.05.2024, 17:20

Mayıs ayına girilmesiyle birlikte gözler Nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. TÜİK tarafından yarın açıklanması beklenen Nisan ayı enflasyon rakamları ile birlikte 4 aylık enflasyon rakamları kesinleşmiş olacak geriye sadece mayıs ve haziran ayı enflasyonları kalacak.

Bu yılın başında 6,70, Şubat ayında 4,53 ve Mart ayında 3,16 olarak açıklanan enflasyon verisinin ardından SSK ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı 3 aylık zam oranı 15,06 olarak hesaplandı. Nisan, Mayıs ve Haziran ayı verisinin eklenmesi ile birlikte emeklilerin Temmuz ayında alacağı nihai rakam belirlenmiş olacak. 

Amerikalı bankadan doları olanları kızdıracak kur tahmini: Türkler dolarlarını hızlıca bozdurmaya koşacak Amerikalı bankadan doları olanları kızdıracak kur tahmini: Türkler dolarlarını hızlıca... Haberi Görüntüle

2024 TEMMUZ EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Ocak, Şubat, Mart ayı enflasyon rakamları ile birlikte enflasyon oranı 15,06 olurken Nisan ayı enflasyon verisinin açıklanması ile birlikte bu oran artış gösterecek. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş revizesi belli olacak.

Karayip açıklarındaki gizemli hazine çıkarılmayı bekliyor: Tam 200 ton altın, gümüş ve zümrüt! Karayip açıklarındaki gizemli hazine çıkarılmayı bekliyor: Tam 200 ton altın,... Haberi Görüntüle

2024'ÜN 6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ?

Emekli maaşlarına doğrudan etki edecek enflasyon rakamlarına ilişkin ön tahminde bulunan Merkez Bankası Piyasa Katılımcı Anketi göre 5 aylık enflasyon beklentisi 22,35 olurken 6 aylık beklentinin ise % 25 seviyelerinde olması bekleniyor. Eğer SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında maaş alan emeklilere ilave zam yapılmaz ise zam oranı % 25 seviyelerinde olacak.

Marketler kek satar gibi altın satıyor: Külçe altınlar iki günde tükendi Marketler kek satar gibi altın satıyor: Külçe altınlar iki günde... Haberi Görüntüle

EMEKLİNİN TEMMUZ MAAŞI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

16 milyon emeklinin merak ettiği maaş zamları 3 Temmuz 2024 tarihinde TÜİK tarafından açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon verisinin ardından netlik kazanacak. Enflasyon oranına ek refah payı artışı veya ilave bir zam yapılıp yapılmayacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak. 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading