Yandex Metrica

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararını duyurdu

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararını duyurdu

Son dakika gelişmesine göre; Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Politika faiz oranı yüzde 18'den yüzde 16'ya düşürüldü. Böylece Merkez Bankası, faizi 2 puan indirdi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:09

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün toplandı. Toplantının ardından faiz kararı açıklandı.

Son dakika bilgisine göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 200 baz puan indirerek yüzde 16'ya düşürdü.

TCMB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ''Arz yönlü arızi unsurlardan kaynaklı politika faizinde yapılan aşağı yönlü düzeltme için yıl sonuna kadar sınırlı bir alan kaldığı değerlendirilmiştir. Cari işlemler dengesindeki iyileşmenin sürmesi beklenirken, bu eğilimin güçlenerek devam etmesi fiyat istikrarı hedefi için önem arz etmektedir. Kurul, para politikasının ana hedeflerinde bir değişikliğe yol açmadan sürdürülebilir finans uygulamalarını uzun vadeli bir politika olarak destekleme kararı almıştır."

Vatandaşın kredi borcu dudak uçuklattı! Geçim sıkıntıları başlıyor Vatandaşın kredi borcu dudak uçuklattı! Geçim sıkıntıları başlıyor Haberi Görüntüle

FAİZ KARARINA DOLARIN TEPKİSİ

Haftanın ilk gününde rekorlarına devam eden ve tarihi zirvesini 9,34'ün üzerine taşıyan dolar/TL, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından 9,44 civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 10,96'larda fiyatlanıyor.Dolar endeksi yüzde 0,1 artışla 93,7 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi ise önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1,1640'tan işlem görüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading