Yandex Metrica

Son dakika: İslam Memiş'ten kan donduran senaryo! 'Acil erzak depolayın...'

Son dakika: İslam Memiş'ten kan donduran senaryo! 'Acil erzak depolayın...'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın, dolar, euro, sterlin, bitcoin gibi ekonomik parametreleri gündeminden kaldırdı. Ünlü kuyumcu ilerleyen günlerde dünyayı gıda kıtlığını beklediğini ifade ederek, sonbaharda ciddi bir kriz yaşanacağını belirtti. Memiş, vatandaşlara kriz için kışlık erzak depolama tavsiyesinde bulundu.

Ekonomi

05.03.2024, 13:25

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş doların geleceğini altının yükselişini enflasyon ve faizin geleceğini bir kenara bırakarak dünyayı bekleyen gıda krizine dikkat çekti. 

Son dakika: Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı Son dakika: Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

ÇİN YALAN SÖYLÜYOR 

Memiş konu ile ilgili açıklamasında, "ABD, İngiltere Merkez Bankası başkanları ve Çin'deki yetkililer gıda krizine dikkat çekerek sonbaharda ciddi bir gıda krizi çıkacağını, ABD, Avrupa ve Asya'da ciddi bir gıda krizinden bahsettiler. Özellikle Çin tarafından büyük bir gıda krizi var. Çin'de vaka sayıları 2 milyonu aştı. Çin yetkilileri gıda tarafında problem yok deselerde koca bir yalan. Çin'de sonbaharda ciddi bir gıda krizi yaşanacak." ifadelerine yer verdi. 

Dizel araç sahiplerine müjdeli haber: Motorine indirim geldi! Dizel araç sahiplerine müjdeli haber: Motorine indirim geldi! Haberi Görüntüle

KIŞ İÇİN ERZAK DEPOLAYIN 

Diğer yandan vatandaşlara kışlık erzak depolama tavsiyesinde bulunan Memiş, "Okullar tatil olunca herkes memleketine gidecek. Ekilebilir tarım arazilerine sahip çıkmak gerekiyor. Biz memleket olarak yaz tatilinde köye gittiğimiz zaman kışlık yiyeceklerimizi hazırlıyor, dolaba koyuyoruz. İşte bunun hazırlığını yapmak çok önemli. Kışlık erzaklarımızı biraz daha fazla hazırlayalım. Bu uyarımın nedeni sonbahardaki gıda krizi beklentisi. Sonbaharda gıda fiyatları bütün dünyada hiç ucuz olmayacak. Bana göre yapacağımız en önemli iş mümkün olduğunca tasarruf yapmak." sözlerini kaydetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading