Yandex Metrica

Son dakika: Dünya 1 numarası resmen açıkladı! '2023'ün en çok kazandıran yatırım aracı olacak

Son dakika: Dünya 1 numarası resmen açıkladı! '2023'ün en çok kazandıran yatırım aracı olacak

2022'nin bitimine az bir zaman kala ekonomistler ve yatırım bankaları 2023'te yatırımcısını en çok mutlu edecek emtiaları açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:59

Küresel ölçekte ekonomik yavaşlamanın ve hatta durağanlığın görüldüğü, ülke enflasyonlarının zirve yaptığı 2022'nin bitimine az bir zaman kala 2023 için yatırım tavsiyeleri de ortaya çıkmaya başladı. Yatırım bankaları ve dünya çapındaki ekonomistler yeni yılda büyük bir yükseliş yapacağı görüşünde.

TCMB duyurdu: Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı TCMB duyurdu: Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı Haberi Görüntüle

GÜMÜŞ BEKLENEN FİYATLAMAYI YAPAMADI

Ons gümüş bu yıl değerli metaller arasında yatırımcısını en çok hüsrana uğratan araç. Ons altın 25 Ekim itibariyle yılbaşından bu yana yüzde 7, platin yüzde 5.5, paladyum yüzde 6.5 değer kaybetti. Gümüşün yılbaşından bu yana kaybı ise yüzde 17 civarında. Gümüş fiyatları yılın zirvesinden bu yana ise yüzde 30 düştü.

Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar, kaç TL 28 Nisan? Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek, yarım altın ne... Haberi Görüntüle

"SATIN ALMA FIRSATI SAĞLAYACAK

Orta ve uzun vadede gri metal için daha iyimser tahminler yapılıyor. Amerikan finans kurulu Citi, gelecek yıl gümüş fiyatında sıçrama bekliyor ve fiyatların 25 dolara geri dönebileceği tahmininde bulunuyor. Yatırım bankası, önümüzdeki üç ila altı ay boyunca metalin ‘satın alma fırsatı sağlayacağını’ düşünüyor. Bununla birlikte bankanın analizi, güçlü bir ABD Doları da dahil olmak üzere zorlu arka plan nedeniyle kısa vadede fiyatların düşebileceği uyarısı da yapıyor.

Tarihte böylesi görülmedi: 65 yaş aylığı, evde bakım ücretlerinde ve tüm sosyal yardımlara rekor maaş zammı! Tarihte böylesi görülmedi: 65 yaş aylığı, evde bakım ücretlerinde ve... Haberi Görüntüle

"DESTANSI BİR YÜKSELİŞ BEKLİYORUZ"

Diğer bir yatırım bankası MUFG'nin analistleri, önümüzdeki çeyreklerde gümüşün mevcut seviyelere göre yükselebileceğine inanıyor. Analistler göre gümüşün onsu 2023’te ortalama 23.50 dolar olacak. Yatırımcılara değerli metal piyasası danışmanlığı veren InvestingHaven analistleri de gümüşün 2023’te en iyi performans gösterecek kıymetli metal olduğunu savunuyor. Analistler, dolardaki çıkışın sürdürülebilir olmadığını düşünüyor. Er ya da geç doların dirençle karşılaşacağını belirten analistler, dolar/gümüşün 2023’te tersi yönde hareket edeceğini tahmin ediyor. Analistler, “2023 veya 2024'te gümüşte ‘destansı’ bir yükselişin gelmesini bekliyoruz” diyor.

Gram altın güne yükselişle başladı: 6 Mayıs Pazartesi güncel altın fiyatları Gram altın güne yükselişle başladı: 6 Mayıs Pazartesi güncel altın... Haberi Görüntüle

KISA VADEDE FİYATLAR BASKILANABİLİR

Kısa vadede gümüş için baskının sürebileceği uyarıları yapılıyor. Çoğu endüstriyel faaliyet, zayıflayan ekonominin baskısı altındayken gümüş talebi de etkileniyor. Doların bulunduğu seviyeler de henüz gümüş için güçlü alım sinyali vermiyor. Gümüşte bu hafta Dolar Endeksinde görülen düşüşlerin etkisiyle 19.7725 düzeyine kadar yükselişler oldu. 19.40 desteği üzerinde tutunma sağlanması halinde tekrar yükselişler görülebilir. Bu durumda 19.95 ve 20.27 direnç olarak izlenebilir. Gri metalin bir atak başlatması için 19.85 doların üzerinde kalıcılık göstermesi gerekiyor uzmanlara göre.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading