Yandex Metrica

Son dakika: Bakan Dönmez resmen açıkladı! Elektrik ve doğalgazda rekor indirim geliyor

Son dakika: Bakan Dönmez resmen açıkladı! Elektrik ve doğalgazda rekor indirim geliyor

Son dakika haberleri...Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün resmi açıklamalarda bulundu. Konuşmasında elektrik ve doğalgaz indirimlerine de değinen Bakan Dönmez, vatandaşa müjdeyi vererek, ""Fiyatlardaki düşüş seyrederse mart ayı içerisinde bir indirim olabilir" ifadesini kullandı. Fatih Dönmez ayrıca, Umman ile 1,4 milyar metreküplük gaz tedarik anlaşması yapıldığını, bu anlaşmanın ise 10 yıl boyunca geçerli olacağını söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:22

Son dakika haberleri... Geçtiğimiz hafta doğalgaz ve elektirik fiyatlarında peş peşe indirim haberleri duyurulmuştu. Bu indirimler, vatandaş tarafından memnuniyet ile karşılanırken faturalarda düşüş yaşanması de cepleri rahatlattı. 

Bakan Dönmez, Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi'nde yaptığı konuşmada indirimlerin devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Fatih Dönmez ayrıca, Umman ile 1,4 milyar metreküplük gaz tedarik anlaşması yapıldığını, bu anlaşmanın ise 10 yıl boyunca geçerli olacağını söyledi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye açıklaması: İşte 18 milyar dolarlık paketin ayrıntıları Dünya Bankası'ndan Türkiye açıklaması: İşte 18 milyar dolarlık paketin ayrıntıları Haberi Görüntüle

TOPLAMDA YÜZDE 38 ORANINDA BİR İNDİRİM YAPILDI

Fatih Dönmez, konuya ilişkin şunları anlattı:

"Müjdeler devam ettikçe indirim olarak vatandaşlarımıza da yansıtacağız"

İnşallah bu müjdelerin devamı geldikçe ve dünyadaki fiyat oynaklığı azalmaya başladıkça bunları indirim olarak vatandaşlarımıza da yansıtacağız. Geçtiğimiz hafta sanayinin kullandığı doğal gaza yüzde 13,10; elektrik amaçlı doğal gazda da yüzde 16,67 oranında indirim yaptık. 2022 Kasım'dan bu yana sanayinin kullandığı doğal gazda toplam yüzde 24,5 ila yüzde 38 oranında bir indirim oldu. Bu durumun tabi önce üretim maliyetlerinde ve en niayetinde de enflasyonda da bir düşüşe yol açmasını bekliyoruz.

Emekliler için beklenen haber geldi! SGK'dan duyuru: Başvuru yapana karşılıksız geri ödemesiz 5.000 TL! Emekliler için beklenen haber geldi! SGK'dan duyuru: Başvuru yapana karşılıksız... Haberi Görüntüle

MART AYINDA BİR İNDİRİM OLABİLİR

Fiyatlardaki düşüş seyrederse mart ayı içerisinde bir indirim olabilir.

Bir diğer indirimde elektrikten geldi biliyorsunuz. Serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatını 2021 Aralık'ta 4.800 TL/MWh'den 4.200 TL/MWh'ye indirmiştik biliyorsunuz. Geçtiğimiz hafta da yeni bir düzenlemeyle tavan fiyatını 4.200 TL'MWh'den 3650 L'MWh'ye düşürdük. Böylece serbest piyasadan elektrik alan büyük sanayi kuruluşlarımızın maliyetlerinde %15'e kadar bir düşüş olacak. Fiyatlardaki düşüş seyrederse mart ayı içerisinde bir indirim olabilir.

Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En... Haberi Görüntüle

ENERJİ BAĞIMSIZLIĞI 100 YILIN MESELESİ

Karadeniz gazı, nükleer enerji, doğal gaz depolama, LNG, FSRU tesisleri, gaz merkezi, yenilebilir enerji, nadir toprak elementleri, bor ve diğer madenlerde uç ürün üretimi gibi her bir konu aslında bugünün ya da yarının meselesi değil, gelecek 50 yılın, 100 yılın meselesi.

Altın fiyatlarında tırmanış sürüyor! 12 Nisan 2024 gram, çeyrek, tam altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında tırmanış sürüyor! 12 Nisan 2024 gram, çeyrek, tam... Haberi Görüntüle

NÜKLEER ENERJİNİN KULLANIM ÖMRÜ 60+20 YIL

Nükleer enerji diyoruz mesela kullanım ömrü 60 + 20 yıl. Konvansiyonel santrallerin yanı sıra SMR'ları yani küçük ve orta ölçekli nükleer santralleri de gündemimize aldık. Arkadaşlarımız şu an yönetmelik üzerine çalışıyorlar. Tabi bu santrallerin nispeten maliyetleri daha düşük, inşa süreçleri daha hızlı. Mobilitelerinin olması tabi ki ihtiyaç duyulan yerde hızlı bir şekilde inşa edilmelerini de kolaylaştırıyor.

İsrail İran'a saldırdı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin'de sert düşüş İsrail İran'a saldırdı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin'de sert... Haberi Görüntüle

KARADENİZ GAZI 30 YILLIK İHTİYACI KARŞILAYACAK

Karadeniz gazı şu anki rezerviyle 30 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak büyüklükte. Yeni keşiflerle inşallah bu süre daha da uzayacak. Doğal gaz iletim, dağıtım, depolama işleri en az 50 yıla hatta daha fazlasına tekabül ediyor. Yenilenebilir enerji hakeza her bir tesisin en az 30-35 yıllık kullanım ömrü var.

Bizler işte bu anlayıştan yola çıkarak Türkiye Yüzyılı'nın enerjisini gelecek yüzyıla taşıyacak vizyonun adına Yüzyılın Enerjisi dedik. Hani tarihimizden ilham alarak bir benzetme yapacak olursak, enerji, çınar ağacı gibidir. Kalkınmanın, üretimin sırtını yasladığı güçlü bir yapısı vardır. Kökleri en derindedir ama dallarıyla büyük bir alanı kaplar. Ömrü de oldukça uzundur. Enerji yatırımlarımızın da mantığı budur. Kısa vadeli değil uzun vadeli düşünüyoruz. Tıpkı bir çınar gibi kökleri derinde ama yapraklarıyla geleceğe uzanıyoruz. Sağlam, sarsılmaz yapısıyla Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, kalkınmasını sırtlıyoruz.

Bakanlık harekete geçti: Vatandaşın cebine göz diken işletmeye artık geçit yok! 5 ilde sıkı denetim Bakanlık harekete geçti: Vatandaşın cebine göz diken işletmeye artık geçit... Haberi Görüntüle

ENERJİDE BAĞIMSIZLIĞIN YÜZYILI OLACAK

Türkiye Yüzyılı, enerjide bağımsızlığın yüzyılı olacak. Bunun için bütün plan ve programlarımızı hazırladık. İşte Karadeniz gazı… İnşallah ilk fazı Mart ayında devreye girecek. Tam kapasite üretimde inşallah gaz ihtiyacımızın dörtte birini buradan karşılayacağız. Bu ne demek? Türkiye'nin gaz ithalatının dörtte bir oranda azalması demek. Bu, Türkiye'nin gaz müzakeresi yaparken elinin daha güçlü olması demek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading