Yandex Metrica

İsrail İran'a saldırdı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin'de sert düşüş

İsrail İran'a saldırdı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin'de sert düşüş

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, İsrail'in İran'a saldırdığı haberlerinin ardından 60 bin doların altını gördü. En büyük kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, son 7 günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti.

Ekonomi

01.05.2024, 14:22

İsrail, İran'ın cumartesiyi pazara bağlayan gece yaptığı saldırıya karşı bu sabah füzeli misilleme ile cevap verdi.

İran Devlet Televizyonu hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve İsfahan üzerinde görülen 3 İHA'nın imha edildiğini duyurdu. Öte yandan İran'da tüm uçuşlar askıya alındı.

New York Times, üç İranlı yetkilinin İsfahan yakınındaki bir hava üssüne saldırı düzenlendiğini doğruladığını bildirdi. İsrail ordu radyosu üst düzey İsrailli askeri liderlerin Tel Aviv'deki Kirya askeri karargahında buluştuğunu bildirdi. İran medyası, İsrail’in dronlarla saldırdığını ve savunma sisteminin saldırıyı önlediğini belirtti.

İran hükümeti henüz resmi bir açıklama yapmadı. İsrail'in saldırıdan önce, İran'a yönelik sınırlı bir karşı saldırı düzenleyeceğini ABD'ye haber verdiği ve Washington'ın bu saldırıyı desteklemediği belirtildi.

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne... Haberi Görüntüle

60 DOLARIN ALTINA DÜŞTÜ

Aylardır devam eden Ortaoğu'daki gerilimin artması kripto para piyasalarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Analiz şirketi Coinmarketcap'in verileri dikkat çekti.

Söz konusu verilere göre; en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, İsrail'in İran'a saldırmasının ardından ABD dolarının yükselmesiyle Asya seansında yüzde 5,6'dan fazla gerileyerek 59 bin 961 dolara düştü.

Bugün ise Türkiye saati ile 08.30 itibarıyla 62 bin 59 dolardan işlem gören Bitcoin'in haftalık değer kaybı yüzde 13'e yaklaştı.

Dünyaca ünlü ekonomistten akıllara durgunluk veren tahmin: Bankalar çökecek! 3. Dünya Savaşı çıkacak Dünyaca ünlü ekonomistten akıllara durgunluk veren tahmin: Bankalar çökecek! 3.... Haberi Görüntüle

40 GÜNDEKİ DÜŞÜŞ YÜZDE 15'İ AŞTI

Tüm zamanların en yüksek seviyesini 73 bin 750 dolarla 14 Mart'ta kaydeden Bitcoin'in fiyatında yaklaşık 40 gündeki düşüşün yüzde 15'i aşması dikkatlerden kaçmadı.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum'un fiyatı da 3 bin doların altına düştü. Türkiye saati ile 08.30 itibarıyla Ethereum, 2 bin 997 dolar seviyesinde işlem gördü.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading