Yandex Metrica

Bakanlık harekete geçti: Vatandaşın cebine göz diken işletmeye artık geçit yok! 5 ilde sıkı denetim

Bakanlık harekete geçti: Vatandaşın cebine göz diken işletmeye artık geçit yok! 5 ilde sıkı denetim

Ticaret Bakanlığı'na bağlı ekipler, 5 ilde restoran ve kafelerde fahiş fiyat uygulaması için denetlemeler gerçekleştirdi. Denetimler sırasında fiyat listelerinin görünür şekilde masaların üzerine konulmasına uyulması talep edildi.  

Ekonomi

29.04.2024, 14:16

Ticaret Bakanlığı'na bağlı ekipler, İstanbul, Samsun, Antalya, Gaziantep ve Çanakkale olmak üzere toplam 5 ilde denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde fiyat tarifelerinin söz konusu restoran ve kafelerin giriş kapısının önüne ve masaların üzerine konulup konulmadığı incelendi.

Yaz sezonu açıldı! Bodrum'da günlük kiralar dudak uçuklattı Yaz sezonu açıldı! Bodrum'da günlük kiralar dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

3 BİN 101 İŞLETME DENETLENDİ

İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe ve beraberindeki ekip, Üsküdar'daki kafeler başta olmak üzere çok fazla yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmeye denetim gerçekleştirdi. Menteşe, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe vurgu yaparak, ''Bu değişiklikle restoran, lokanta ve kafe gibi yemek ve içecek servisi sunan işletmelerde kapı önünde ve hizmet sunumu şekline göre masa üstlerinde veya sipariş verilen yerlerde fiyat etiketlerinin asılı bulunması zorunluluğu oluştu.'' ifadelerini kullandı.

İlk aşamada esnafı ziyaret ederek bilgilendirme gerçekleştirdiklerini belirten Menteşe, ''Peşinden denetimlerimize başladık. Ocaktan bugüne 3 bin 101 civarında işletmemizi denetledik. Buradan kaynaklı yaklaşık 6 bin 700 aykırılık tespit ettik. İdari yaptırımlar uyguladık, uygulamaya devam ediyoruz.'' dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading