Yandex Metrica

Son dakika: Bakan Bilgin'den asgari ücretliyi heyecanlandıran karar! Müjdeli haberi Isparta'dan duyurdu

Son dakika: Bakan Bilgin'den asgari ücretliyi heyecanlandıran karar! Müjdeli haberi Isparta'dan duyurdu

Yüksek seviyeleri gören enflasyon rakamları sebebiyle asgari ücrete ek zam talebi gündemde konuşulmaya devam ediyor. Yapılan son açıklamalar da vatandaşları heyecanlandırdı. İşte gündemi hareketlendiren o ifadeler...

Ekonomi

07.03.2024, 23:20

Asgari ücrete temmuzda zam olacak mı? Bu soru son ayların ve son günlerin sıkça sorulan sorusu. Enflasyon rakamlarındaki yüksek seyir devam ederken, ücretli çalışanın maaşının, yüksek enflasyon nedeniyle erimesi, temmuz ayı için asgari ücrete ek zammı gündeme taşımıştı.

Ek zamla ilgili olarak gelen son açıklamalar dikkat çekti. Bakan Bilgin, daha önce bunun olmayacağı yönünde bir açıklama yapmış, geçen aralık ayında yapılan zammın yüksekliğine işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise vatandaşların yüksek enflasyon altında ezdirilmeyeceği mesajını vermiş, gelen rakamlar üzerinden değerlendirmelerin yapılabileceğini söylemişti.

Erdoğan bu konudaki son açıklamasında ise, "Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu" demişti.

İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! Seyahat arası bakın kaç saat sürecek İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! Seyahat arası bakın kaç saat sürecek Haberi Görüntüle

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET MÜJDESİ

Son olarak Isparta'da kamu çalışmaları ve işçiler iftar programında buluşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında işçi, memur ve emeklilere yönelik artış düzenlemelerin müjdesini verdi. Enflasyon farkını içeren artışın bir benzerinin yapılacağını belirten Bakan Vedat Bilgin “Burada bu gün Isparta’mız da bir diğer haberi daha vermek istiyorum. Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum" dedi.

Bakan Bilgin'in açıklamalarının ardından dikkat çeken bir açıklama daha geldi. AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, ücretlerde iyileştirmeye dair haberi Manisa'dan verdi.

Tamer Akkal, "Bugün kendimiz de yaşıyoruz, basında da görüyoruz, muhalefet de dile getiriyor, mevcut hayat şartlarında bir pahalılık söz konusu. Bunun biz de farkındayız. Bu pandeminin vermiş olduğu ve tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntı ve hemen akabinde de maalesef Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan bu savaş özellikle enerji fiyatlarında ve tüm dünyada gıda fiyatlarında bir yükselişe sebep oldu. Bununla ilgili hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde elinden gelen tüm imkanları şu ana kadar sarf etti ve sarf etmeye devam ediyor. Bilindiği gibi asgari ücretle ücretli kesime yapılan iyileştirmeler son derece hızlı bir şekilde hayata geçirildi. İnşallah bundan sonraki dönemde de bu fiyat artışları ve dünyanın maruz kaldığı bu enflasyon oranları göz önünde bulundurularak en kısa zamanda tekrar iyileştirmeler yapılacaktır" dedi.

Bakanlıktan son dakika duyurusu: E-devlet üzerinden başvurmanız yeterli! Geçinemeyen ailelere 7.608 TL destek! Bakanlıktan son dakika duyurusu: E-devlet üzerinden başvurmanız yeterli! Geçinemeyen ailelere... Haberi Görüntüle

"ŞU ANKİ HAYAT PAHALILIĞINI İNKAR ETMİYORUZ"

Akkal sözlerine şöyle devam etti:

"Biz asla ve asla şu anki hayat pahalılığını inkar etmiyoruz. Bizim söylemek istediğimiz şu, biz yapılanın farkındayız ama 20 senedir olduğu gibi bugün de yine bu sorunu çözecek olan yine AK Parti kadrolarıdır. Yine Recep Tayyip Erdoğan’dır diyoruz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve değerli ortağı Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli ile birlikte el ele, omuz omuza, yürek yüreğe vererek hepsini atlattıysak, Allah’ın izniyle bu zor günleri de hep birlikte atlatacağız, yeter ki biz bir arada olalım. Bugün dünyanın neresinde bir mazlum devlet varsa hepsinin umudu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu sene hakkınız olanı alacaksınız, bunun sözünü ben hem şahsım adına, hem partim adına veriyorum. İnşallah tüm Manisa hem kuru üzümde, hem de yaş üzümde istenen fiyatları alarak, inşallah son zamanlarda kazanmadığı kadar güzel paraları yaşayacak ve hep birlikte yaşayacağız”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading