Yandex Metrica

Borsa İstanbul'da rallinin başlaması an meselesi: Yabancı yatırımcılar akın ediyor!

Borsa İstanbul'da rallinin başlaması an meselesi: Yabancı yatırımcılar akın ediyor!

Yabancı yatırımcılar, Borsa İstanbul'a akın ediyor. İstanbul Borsası'nda yabancı payı yüzde 40'a yükselerek iki yılın ardından en yüksek seviyesine ulaştı. BIST100'de rallinin başlaması muhtemel.  

Ekonomi

19.05.2024, 13:08

Borsa İstanbul'a yabancı yatırımcıların ilgisi, uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P’nin not kararı öncesinde arttı. 2 yıl aradan sonra yabancı yatırımcı sayısı, tekrardan en yüksek seviyeye ulaştı.

Yabancı yatırımcıların en çok yatırım yaptığı alanlar ise BİST30 hisseleri oldu. Verilere göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin de Türkiye not kararını açıkladığı cuma günü öncesinde yüzde 37,64 seviyelerinde olan yatırımcı sayısı, yüzde 39,59'a yükseldi.

Altın için kritik dönüm: Gram altın, ons altını takip ediyor: İşte son durum Altın için kritik dönüm: Gram altın, ons altını takip ediyor:... Haberi Görüntüle

BORSA İSTANBUL'DA RALLİ Mİ BAŞLIYOR?

Borsa İstanbul'a yabancı yatırımcı akını, BİST100 hisse senetlerinin fiyatlarını artırıyor. Borsaya gelen yabancı yatırımcılar ile birlikte Borsa İstanbul'da ralli başlaması, ralli ile birlikte BİST100'ün 12 bin puan üzerine çıkması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

2

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading