Yandex Metrica

Seçimden sonra altın fiyatları ne olur? Kuyumcular Odası Başkanından dikkat çeken değerlendirme!

Seçimden sonra altın fiyatları ne olur? Kuyumcular Odası Başkanından dikkat çeken değerlendirme!

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken kuyumculardan altını olanlara, altın almak isteyenlere ve altın borcu olanlara yönelik dikkat çeken bir değerlendirme yapıldı.

Ekonomi

29.03.2024, 11:26

Yakaladığı rekor yükseliş ile yakından takip edilen altın fiyatlarında Ramazan rehaveti yaşanmaya başlanmıştı. ABD'den gelen enflasyon verisi ile düşüşe geçen altın fiyatları hakkında son dakika açıklaması kuyumculardan geldi.

KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! Haberi Görüntüle

"SIKIŞIKLIK HAZİRAN AYINA KADAR DEVAM EDECEK"

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Darphane'nin piyasaya altın yetiştiremez hale geldiğini belirterek özellikle de çeyrek ve yarım altında temin sorunu yaşandığını söyledi. Yaşanan temin sorunu nedeniyle Darphane çalışanlarının mesai yaptıkları belirtilirken Haziran ayına kadar sıkışıklığın devam edebileceğini belirtti. 

Fahiş fiyatlar için iki bakanlıktan ortak çalışma: Gramaj hilesine ambalaj darbesi geliyor! Fahiş fiyatlar için iki bakanlıktan ortak çalışma: Gramaj hilesine ambalaj... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI REKOR KIRDI VATANDAŞ ALMAYA KOŞTU

Altında yaşanan yükselişe dikkat çeken İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, “Kapalıçarşı, Kuyumcukent, semt kuyumcuları ve iletişim halinde olduğumuz Türkiye’nin diğer illerindeki kuyum işletmelerinin de aynı şekilde etkilendiği ve yoğunluk yaşandığı gözleniyor.

Bakan Bolat duyurdu! Fahiş fiyat uygulayanlara kötü haber: Resmen harekete geçildi Bakan Bolat duyurdu! Fahiş fiyat uygulayanlara kötü haber: Resmen harekete... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE ALTIN FİYATLARI DÜNYA ÜLKELERİNE GÖRE DAHA YÜKSEK 

Seçimden sonra da yaz aylarında düğün/dernek sünnet ihtiyaçları gibi rutin ihtiyaçların yoğunluğu yaşanabilir. Kota uygulanacağının piyasada duyulmasının akabinde, gelecek endişesi duymadan hammadde ihtiyacını karşılamak isteyen sektör temsilcileri ve kota nedeniyle fiyat artışını öngören yatırımcılar/tüketiciler, alım yönünde irade gösterdiler. Bu talep artışı ülkemizde altın fiyatlarının dünya fiyatlarına göre, kiloda 3 bin dolar civarında farklı seyretmesine, üreticilerin maliyet artışlarına, ihracatın fiyat dezavantajı nedeniyle olumsuz etkilenmesine yol açmıştır" diyerek Türkiye'de altının daha pahalı olduğunu ifade etti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading