Yandex Metrica

Sitede Ara

SWAP kısıtlaması kaldırılırsa ne olur? SWAP para takası kısıtlaması nedir?

SWAP kısıtlaması kaldırılırsa ne olur? SWAP para takası kısıtlaması nedir?

Türk ekonomisi ortodoks ekonomi politikalarına dönüş yaptıktan sonra enflasyonla mücadele ve parasal sıkılaşma adına çeşitli adımlar atıldı. Farklı adımların da atılmaya devam edildiği bildiriliyor. Son olarak para takası üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması gündemde. Bloomberg'in iddiası piyasaları hareketlendirdi. 

Ekonomi

16.05.2024, 15:18

Türk yetkililer son haftalarda offshore para takası üzerindeki kısıtlamaların hafifletilmesi konusunda görüşmelerde bulunduğu Bloomberg tarafından iddia edildi. Bu iddia piyasaların haraketlenmesine neden oldu. BİST 100 enkdeksi ayrıca Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 282 baz puanın altına inmesine de olumluı tepki verdi. Haber akışlarının ardından endeks sert bir yükseliş gösterdi. Endeks 16.15 sıralarında eksi 1 seviyesindeyken yüzde 2'den fazla değerlendi. 

Ankara'da yaşayanları kızdıracak karar: 7 bin lira ödemek zorundasınız Ankara'da yaşayanları kızdıracak karar: 7 bin lira ödemek zorundasınız Haberi Görüntüle

OFFSHOR SWAP KISITLAMASI KALDIRILIRSA NE OLUR?

Swap kısıtlamasının kaldırılması (para takası) Türk ekonomisi ve piyasalar açısında olumlu bir gelişmedir. Kuralların gevşetilmesi Türkiye'ye yabancı sermaye girişini hızlandırabilir. Bu da dolarizasyon ve enflasyonla mücadele konusunda Türkiye'nin elini güçlendirir. 

Offshore swap kısıtlaması.JPG

Gökyüzünde rekor var! Türkiye sıcak hava balonculuğunda zirvede Gökyüzünde rekor var! Türkiye sıcak hava balonculuğunda zirvede Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN CDS PRİMİ DÜŞTÜ

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) gerilemeye devam ediyor. Türkiye'nin CDS primi Şubat 2021'den bu yana ilk kez 282 baz puanın altına indi.

NOT: Bu içerikte yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading