Yandex Metrica

New York Times'tan piyasaları alevlendirecek altın tahmini: Varını yoğunu satan altına yönelecek

New York Times'tan piyasaları alevlendirecek altın tahmini: Varını yoğunu satan altına yönelecek

Piyasalarda dalgalanmalar devam ederken yatırımcılar altın, dolar, euro kurunda yaşanan gelişmeleri mercek altına alıyor. Son olarak New York Times piyasaları alevlendirecek yeni bir gerçeği gün yüzüne çıakrdı. Bu haberi okuyan elinde ne var ne yoksa altın alacak.

Ekonomi

14.05.2024, 10:13

Son dönemlerde Türkiye ve dünya piyasaları jeopolitik gerilimlerin artmasıyla birlikte dalgalanmaya devam ediyor. Yatırımcılar en güvenirli yatırım aracını aramaya çalışırken, New York Times piyasaların fitilini ateşleyecek bir haber yayımladı. 

İran-İsrail gerilimlerinin azalmasıyla birlite düşüşe geçen altın piyasasına ilişkin analiz yayımlayan NYT, piyasalara bomba düşü düşecek değerlendirmelerde bulundu. Bu haber sonrası yatırımcı varını yoğunu satıp altına yönelecek.

Çin sanki hiç altını yokmuş gibi piyasadan altın alıyor diyerek habere giriş yapan New York Times'a göre, çin'deki tüketiciler ve merkez bankası, jeopolitik ve ekonomik belirsizlikler karşısında güvenli liman olarak altına yönelmiş durumda ifadelerini kullandı. Peki Çin'in altın talebi piyasaları nasıl etkiler? 

Yastık altı altına denetleme: Hatice Kolçak açıkladı: Altın alırken kimlik gösterme uygulaması geliyor Yastık altı altına denetleme: Hatice Kolçak açıkladı: Altın alırken kimlik... Haberi Görüntüle

ALTINA ÇİN ETKİSİ

Jeopolitik gerilimlerin artması her dönem altına olan talebi arttıyor. Fakat bu kez işin içine Çin'de girdi. Çin'de hem bireysel yatırımcılar hem de merkez bankası, altın alımlarını hızlandırdı. Özellikle Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi ve artan global gerilimler, altına olan talebi arttırdı.

Altına yönelimi değerlendiren Çin Altın Birliği'ne göre, ülkedeki altın tüketimi son çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 6 artış gösterdi. Bu artış, geçen yılın yüzde 9'luk artışının ardından geliyor ve trendin devam ettiğini gösteriyor.

Altın fiyatlarına Çin etkisi piyasaları nasıl etkileyecek? Yatırımcıların aklını kurcalayan soruya cevap uzmanlardan geldi. Uzmanlar, Çin'in altın piyasasındaki etkisinin, fiyatları daha da yukarı çekeceğini öngörüyor. Çin merkez bankası, ABD dolarına olan bağımlılığını azaltmak ve rezervlerini çeşitlendirmek amacıyla altın alımını artırıyor yorumunu yaptı.

Altın değerlendirmesine devam eden uzmanlar, bu, altın fiyatlarının uzun vadede yüksek seviyelerde kalmasına neden olabilir. Çin'in yabancı para birimleri kullanarak altın alması, dolar dışı varlıklara olan ilgiyi artırıyor ve bu da altın fiyatlarını olumlu yönde etkiliyor ifadelerini kullandı.

Kafasına göre ceza yazan yandı: Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında dikkat çeken değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı Kafasına göre ceza yazan yandı: Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında dikkat... Haberi Görüntüle

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın

Alış: 2.402,65

Satış: 2.403,00

Çeyrek altın

Alış: 3.956,00

Satış: 4.014,00

Yarım altın

Alış: 7.937,00

Satış: 8.028,00

Tam altın

Alış: 15.548,14

Satış: 15.855,15

Cumhuriyet altını

Alış: 15.805,00

Satış: 15.985,00

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading