Yandex Metrica

Milyonlarca vatandaşın beklediği kampanya yarın başlıyor! Ev sabi olmak isteyen vatandaşlara dev müjde

Milyonlarca vatandaşın beklediği kampanya yarın başlıyor! Ev sabi olmak isteyen vatandaşlara dev müjde

‘Yeni Evim’ kampanyası yarından itibaren başlıyor. Bu kampanyayla birlikte ev sahibi olmak isteyen vatandaş için faizler yüzde 0,69'a kadar indirildi. Vade sayısı ise 15 yıla uzatıldı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:18

Orta gelirliye yönelik 'Yeni Evim' kampanyası yarından itibaren başlıyor. Söz konusu kampanya ile birlikte birçok vatandaş uygun faiz ve vade koşullarıyla ev sahibi olabilecek.

İsrail İran'a füze yolladı: Altın fiyatları alev aldı: 19 Nisan gram, çeyrek altın fiyatları İsrail İran'a füze yolladı: Altın fiyatları alev aldı: 19 Nisan... Haberi Görüntüle

BAŞVURU ÜCRETİ VE KURA YOK

16 Ocak itibarıyla konut üreticisinden konutunu bulan vatandaşlar kredi alma hakkı elde edecek. Sosyal konutta olduğu gibi başvuru alınmayacak, başvuru ücreti ödenmeyecek. Ayrıca kura da çekilmeyecek.

Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Haberi Görüntüle

BANKALAR VE KONUT ŞİKETLERİ 

Öncelikle konut üreticileri, kampanyaya dahil olacak ve kriterlere uygun daireleri ilan edecek.Konut almak isteyenler, ister markalı konut üreticisinden olsun, ister mahalle arasında müteahhitten olsun sıfır dairelerini seçip ilgili bankalara başvuracaklar.Banka, hem kişinin hem de projenin kriterlere uygunluğunu denetleyecek, uygunluk durumunda krediyi verecek.

ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin dolara yükselecek ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin... Haberi Görüntüle

BAŞVURAN KİŞİLERİN KONUT SAHİBİ OLMAMASI GEREKİYOR

18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilecek. Ancak bu kişilerin halihazırda bir konutunun olmaması ve son 1 yıl içinde konut satışı yapmamış olması gerekiyor. Arsa ve veraset üzerinden hissesi düşenler varsa, bu hisse 50’den fazla değilse bu projelere başvurabiliyorlar.

Kampanya kapsamında Türkiye, 3 bölgeye ayrılarak kredi limitleri belirlendi. Buna göre, 1. Bölge: İstanbul 2. Bölge: Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 3. Bölge: Diğer iller olarak belirlendi. Finansman tutarları, 1’inci bölge olan İstanbul’da en çok 5 milyon lira, 2’nci bölgedeki illerde en çok 3 milyon lira, 3’üncü bölgedeki diğer iller için ise en çok 2 milyon lira olarak uygulanacak.

Son dakika: Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı Son dakika: Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

FAİZLER KADEMELİ OLARAK ARTACAK

Faiz oranları kademeli olarak artacak. 2 milyon liraya kadar olan kullanımlarda faiz yüzde 0.69, 2-4 milyon lira arasına yüzde 0.79, 4-5 milyon lira arasına yüzde 0.99 olacak. Buna göre, İstanbul’da 5 milyon liraya kadar kredi kullanan birinin faiz oranı yüzde 0.99’a çıkabilecek. 2’nci bölgedeki illerde en çok 3 milyon liraya kadar kredi alabildiği için faiz yüzde 0.79’a kadar çıkacak. 3’üncü bölgedeki iller ise en çok 2 milyon lira kredi kullanılabildiği için faiz oranı yüzde 0.69’u aşmayacak.

5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar! Prim gün sayısı 9000'den 7200' düşürülüyor! 5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar!... Haberi Görüntüle

HANE HALKI GELİRİ BELİRLEYİCİ OLACAK

Programdan yararlanabilmek için hanehalkı toplam geliri dikkate alınacak. Azami gelir oranları 1’inci bölgede 80 bin lira, 2’nci bölgede 60 bin lira ve 3’üncü bölgede 45 bin lira olarak belirlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading