Yandex Metrica

Merkez Bankası'ndan piyasalara olağanüstü dolar müdahalesi!

Merkez Bankası'ndan piyasalara olağanüstü dolar müdahalesi!

Dolar kuru, 18,61 lira seviyelerinde seyrederken TCMB'den dikkat çeken bir döviz hamlesi geldi. Merkez Bankası'nın 4 aydır KİT'lere döviz yapmadığı kaydedildi. Satış yapılmayan kurumlara BOTAŞ'ın da dahil olduğu belirlendi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:02

TCMB, kurdaki oynaklığın sona ermesi için hem döviz varlığını hem de liralaşmayı etkin bir şekilde kullanmaya devam ediyor. Bu süreçte, faiz indirimleri de dahil olmak üzere, alınan tedbirlerle hem Türk Lirası'nın değeri korunuyor hem de kur oynaklığı engelleniyor. 

Merkez Bankası, alınan tedbirler dahilinde, geçtiğimiz kış dolar kaybının yükselmesine neden olan BOTAŞ kurumu da dahil olmak üzere kamu iktisadi teşebbüslerine (KİT) 4 aydır döviz satışı yapmıyor.

Bu yatırımı yapan servet sahibi olacak: Selçuk Geçer 'fırsatı kaçırmayın' diyerek uyardı Bu yatırımı yapan servet sahibi olacak: Selçuk Geçer 'fırsatı kaçırmayın'... Haberi Görüntüle

YIL ORTASINDA KESKİN ŞEKİLDE AZALTILMIŞTI

Merkez Bankası, 2022 yılı ortasında KİT'lere döviz satışını keskin bir şekilde sınırlamıştı. Bu şekilde KİT'ler döviz ihtiyacını piyasadan elde etmeye başladı ve TCMB'nin rezervleri korundu.

TCMB'nin döviz satış kararı 3 ya da 6 aylık periyodlarda veriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading