Yandex Metrica

İslam Memiş uyardı: Seçim öncesi kritik hafta! Altın fiyatları çarşamba ve perşembe günü ters dönecek

İslam Memiş uyardı: Seçim öncesi kritik hafta! Altın fiyatları çarşamba ve perşembe günü ters dönecek

Yatırımcıların açıklamalarını yakından takip ettiği Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Memiş, yaptığı açıklamasında altın fiyatlarında çarşamba ve perşembe günü için kritik bir gün olduğunu ifade etti.  

Ekonomi

26.03.2024, 03:05

Seçim öncesinde kritik bir haftaya girildiğinin altını çizen İslam  Memiş, bu hafta Çarşamba günü önce ABD Merkez Bankası FED faiz kararı açıklamasını yapacak. Perşembe günü de ülkemizin TCMB faiz kararı açıklanacak. Piyasalar, FED ve TCMB faiz kararının sabit tutulmasını bekliyor. Ancak karar sonrasında yapılacak açıklamalarda ne tür mesajlar verileceği henüz bilinmiyor.

Son dakika: Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı Son dakika: Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

"ASIL SORUN İÇERDE ALTININ AZALMASIDIR"

Memiş, son dönemlerde altın fiyatlarının neden yükseldiğini de kalem kalem anlattı. Sebeplerini sıralayan Memiş, şunları söyledi:

Enflasyonist bir ortamdan geçiyoruz. Vatandaş da enflasyona karşı parasını korumak için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Türkiye’de de en fazla getiri sağlayan yatırım aracı da altındır. Vatandaş eline geçen parayı altına yatırıyor. Sorun tamamen halkın altın alması değil. Sorun geçen yıl Türkiye’de altın ithalatının yasaklanmasıdır. Asıl sorun içerde altının azalmasıdır. Sorunu böyle değerlendirmek lazım.

IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var Haberi Görüntüle

ALTIN İTHALATI YASAKLANDI 

Her yıl Türkiye’de altın talebinin artış gösterdiğini ifade eden Memiş, mutlaka altın ithalatı sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı. İçerideki altın talebinin karşılanması için ithalatı normalleştirmek gerektiğini söyleyen uzman isim, geçtiğimiz yıl altın ithalatı yasaklandığı için altın madenlerinin işlemediğini belirtti.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading