Yandex Metrica

Gözler bu akşam açıklanacak verilere döndü! Altın kuru tarihin en yüksek seviyesine yükselebilir

Gözler bu akşam açıklanacak verilere döndü! Altın kuru tarihin en yüksek seviyesine yükselebilir

Altın fiyatlarındaki piyasanın etkisiyle dalgalanma devam ediyor. Piyasalar gözünü çarşamba günü açıklanacak olan ABD enflasyon verilerine kilitlemiş durumda. Açıklanan enflasyon verilerine altın fiyatı zirveyi görebilir.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

FED'in ve diğer merkez bankalarının enflasyonla mücadele kapsamında aldığı faiz artırımı kararları altının nisandan bu yana düşmesine sebep oluyor. 

22 yıl sonra ilk kez 50 puan faiz artırımına giden FED'in başkanı Jerome Powell bankanın birkaç toplantıda 50 baz puanlık artışın masada kalması gerektiğini belirtti. 

Ünlü ekonomistten iddialı açıklama: Dolar 25 TL'ye kadar düşecek! Ünlü ekonomistten iddialı açıklama: Dolar 25 TL'ye kadar düşecek! Haberi Görüntüle

ONS ALTIN 1870 DOLARI TEST ETTİ 

Bu gelişmeler ışığında haftanın ilk işlemlerinde spot altının onsu 1870 doları test etti. 

Analistler, devam eden jeopolitik riskler ve Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerinin enflasyonist baskılara ilişkin endişeleri artırmasının yanı sıra ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede başarısız olabileceği ve daha şahin politikaların gerekebileceği beklentisi ile altının ons fiyatının gerilediğini bildirdi.

Elinde dolar olan dikkat! Dev bankadan TL açıklaması geldi: Türk Lirası değer kazanacak, dolar çakılacak! Elinde dolar olan dikkat! Dev bankadan TL açıklaması geldi: Türk... Haberi Görüntüle

VERİ GÜNDEMİ BUGÜN SAKİN 

Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaların odağında yer alacağını belirten analistler, veri gündeminde ise yurt içinde sanayi üretimi ve işsizlik oranı, yurt dışında ABD, Çin ve Almanya'da enflasyon, İngiltere'de büyüme, Avro Bölgesinde sanayi üretiminin izleneceğini kaydetti.

Analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğunu, tahvil faizleri ve dolar endeksinin seyrinin yakından izleneceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.850 doların destek, 1.910 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading