Yandex Metrica

Elinde dolar olan dikkat! Dev bankadan TL açıklaması geldi: Türk Lirası değer kazanacak, dolar çakılacak!

Elinde dolar olan dikkat! Dev bankadan TL açıklaması geldi: Türk Lirası değer kazanacak, dolar çakılacak!

Türkiye'nin ekonomi alanında attığı dev adımlar meyvelerini vermeye devam ediyor. Son olarak dünyaca ülkü Citibank'dan TL açıklaması geldi. Dev banka önümüzdeki 6 ay için Türk lirasında dolara karşı uzun pozisyon alınmasını önerdi.

Ekonomi

13.05.2024, 04:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekonomi yöneticilerinin attığı doğru adımlar dünyada Türk Lirası'na karşı söylemleri değiştirmeye başladı. Dünyanın en prestijli bankalarından biri olan Citibank'ın analistlerinden TL açıklaması geldi. Elinde dolar tutanlar dikkat!

23 maddelik yasa teklifi Meclis'te: Fahiş fiyat ve stokçulara göz açtırılmayacak! 23 maddelik yasa teklifi Meclis'te: Fahiş fiyat ve stokçulara göz... Haberi Görüntüle

CİTİBANK'TAN TL MESAJI

Önümüzdeki bir kaç ayda TL varlıklarına sermaye akışı yaşanabileceğini aktaran Citibank analistleri 6 aylık forward işlemleri ( Forward, ileri bir tarihte teslimi söz konusu olacak herhangi bir varlığın vadesi, fiyatı veya miktarının bugünden belirlenerek sözleşmeye bağlandığı işlemlerdir ) üzerinden Türk lirasında dolara karşı uzun pozisyon alınmasını önerdi.

Aralarında dünyanın önde gelen analistlerinden Luis Costa’nın da yer aldığı Citi stratejistleri, Türkiye'de 31 Mart seçimlerinin de sona ermesiyle birlikte seçim belirsizliğinin ortadan kaldığını belirterek dolar/TL’ye ilişkin yeni bir bilgilendirme notu paylaştı.

Citibank stratejistlerinin yayınladığı notta seçimlerin bitmesine dikkat çekilerek,  TCMB’nin yurt içi parasal koşulları daha da sıkılaştırılmak için mücadele etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Koç Metalurji sahibi Adil Koç kimdir? Koç Metal kimin? Koç Metalurji sahibi Adil Koç kimdir? Koç Metal kimin? Haberi Görüntüle

"DOLAR SAT, LİRA AL"

Ayrıca stratejistler  yurt içi para akışını döviz mevduatlarından uzaklaştırmak için kademeli bir çabaya da odaklandığı belirterek, yatırımcılara 6 aylık forwardlar üzerinden “dolar sat-lira al” tavsiyesinde bulunuldu.

Citibank stratejistleri öte yandan bu tavsiyenin önündeki riskler arasında TCMB’nin duruşunun daha güvercin bir duruşa doğru ani bir şekilde değiştirilmesinin yer aldığı belirterek, ozisyonda hedeflerinin yüzde 5 getiri olduğu, zarar kesme işleminin ise yüzde 2,5 kayıpta yapılması gerektiği bildirdi.

Söz konusu notta TCMB'nın şu an için politika faizlerini doğrudan artırmak yerine makro ihtiyati tedbirlere daha fazla odaklanabileceği belirtilirken, "Tüketici enflasyonunun mayıs/haziran aylarında zirveye ulaştığı dönemde daha fazla faiz artışı ihtimalini tamamen göz ardı etmiyoruz”  denildi.

İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! Seyahat arası bakın kaç saat sürecek İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! Seyahat arası bakın kaç saat sürecek Haberi Görüntüle

FORWARD İŞLEM NEDİR?

Notta yer alan Forward işlem,  ileri bir tarihte teslimi söz konusu olacak herhangi bir varlığın vadesi, fiyatı veya miktarının bugünden belirlenerek sözleşmeye bağlandığı işleme verilen isimdir.

Bakan Göktaş canlı yayında müjdeyi verdi! Evlilik kredisinde ilk ödeme tarihi belli oldu Bakan Göktaş canlı yayında müjdeyi verdi! Evlilik kredisinde ilk ödeme... Haberi Görüntüle

29 NİSAN DOLAR FİYATLARI NE KADAR?

Citibank'tan gelen gelen mesaj sonrası dolar fiyatları vatandaşlar tarafından soruşturulmaya başlandı. 29 Nisan 2024 itibarıyla dolar fiyatları Türkiye, 32,39 TL seviyesinde işlem görüyor.

Bağ-kur, SSK emekli zammı belli oldu mu? 4 aylık enflasyon oranı yüzde kaç oldu? Bağ-kur, SSK emekli zammı belli oldu mu? 4 aylık enflasyon... Haberi Görüntüle

CİTİBANK'TAN ALTIN AÇIKLAMASI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde altın fiyatlarına ilişkin de bir açıklama yapan Citibank, 2024 sonunda altın fiyatlarının ONS bazında ne kadar olacağını tahmin etti. Citibank yaptığı tahminde ONS altın fiyatının 600 dolar artış gösterebileceğini ekleyerek, 2024 yıl sonu ONS altın fiyatı 3000 dolar seviyesine kadar çıkabilir" ifadesini kullandı.

Bu senayo doğrultusunda gram altın fiyatı ülkemizde 3 bin 850 TL’ye çıkarken çeyrek altın fiyatı 5 bin 700 TL ile 6 bin 300 TL civarına kadar yükselecek.

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading