Yandex Metrica

Goldman Sachs'tan altın ve kripto para yatırımcılarını yıkan uyarı! Mayıs ayına dikkat edin

Goldman Sachs'tan altın ve kripto para yatırımcılarını yıkan uyarı! Mayıs ayına dikkat edin

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, kripto para ve altın yatırımcılarına uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 19:01

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Fed'in Mayıs ve Haziran aylarında 50 baz puanlık faiz artırımı yapabilme ihtimaline dikkat çekti. Eğer bu oranda bir faiz artırım kararı gelirse, altın ve kripto para piyasaları bu karardan oldukça etkilenecek. Peki, Bitcoin ve altın bu karardan nasıl etkilenecek?

Goldman ekonomistleri Jan Hatzius ve David Mericle hazırlanan bir bilgilendirme notunda, “Artık hem Mayıs hem de Haziran toplantılarında 50 baz puanlık artışlar, ardından 2022’nin ikinci yarısında kalan dört toplantıda 25 baz puanlık artışlar ve 2023’ün birinci-üçüncü çeyreği arasında üçer aylık artışlar öngörüyoruz. En iyi tahminimiz, Ocak ayındaki ‘sürekli’ ifadenin bugün ‘hızlı’ olarak değişmesinin, 50 baz puanlık bir faiz artırımının geldiğinin bir işareti olduğudur,” dedi.

Altında artık geri dönüş yok! Uzman isim ok yaydan çıktı diyerek uyardı: İki nokta çok önemli Altında artık geri dönüş yok! Uzman isim ok yaydan çıktı... Haberi Görüntüle

BİTCOİN VE ALTIN FAİZE NASIL TEPKİ VERİR?

Fed toplantısının Mayıs, ardından Haziran, Temmuz, Eylül, Kasım ve Aralık aylarında yapılması planlanıyor. Uzmanlara göre Fed’in faizi artırması kripto paralarda satış eğiliminin başlamasına neden olurken altın gibi emtialar ons altına bağlı olarak yükseliyor. 

Bu durumda, özellikle kripto para yatırımcılarının özellikle Mayıs ayıına dikkat etmesi gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading