Yandex Metrica

Genel sağlık sigortası borçları silinecek mi? Genel sağlık sigortası prim borcu affı ne zaman çıkacak?

Genel sağlık sigortası borçları silinecek mi? Genel sağlık sigortası prim borcu affı ne zaman çıkacak?

Genel Sağlık Sigortası prim borcu affını da içeren sağlık torba kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmeye devam ediyor. 14 maddelik yasa teklifinin 6 maddesi kabul edildi. Peki, genel sağlık sigortası borçları silinecek mi? Genel sağlık sigortası prim borcu affı ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 19:26

Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan kişiler “GSS borçları silinecek mi?” sorusuna yanıt arıyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan olumlu gelişme sonrasında belirli bir gruptakiler için önemli adım geldi. Merak edilen, "Genel sağlık sigortası borçları silinecek mi? Genel sağlık sigortası prim borcu affı ne zaman çıkacak?" sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Hayaller suya düştü! Türk şirketi Avrupa'dan çekiliyor Hayaller suya düştü! Türk şirketi Avrupa'dan çekiliyor Haberi Görüntüle

GSS PRİM BORCU AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

GSS prim borcu affının Meclis’te kabul edilmesinin ardından sağlık sigortası borçları nedeniyle sigortadan yararlanamayan vatandaşlara 31 Aralık 2022 tarihine kadar ödeme kolaylığı getirilecek.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan sağlık kurumlarında verilen sağlık hizmetlerinden sigorta prim borcu nedeniyle yararlanamayan vatandaşlar çıkacak aftan faydalanacak. Ancak Bağ-Kurlular GSS af yasasının kapsamı dışında olacak ve imkandan faydalanamayacak. Kanun teklifinin yasalaştığı tarihten itibaren 1 sene içerisinde toplam borcun yarısının peşin ya da taksitle ödenmesi durumunda borcun diğer yarısı silinecek. 

Bununla birlikte kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte borç miktarı 5 bin liranın altında ise borcun tamamı silinecek. Borcun yarısının 5 bin liranın altında olması halinde ise 5 bin liranın tamamı silinecek geri kalan kısım ise tahsil edilecek. Borcunu peşin ödeyenler hakkındaki davalar hemen düşerken, taksitle ödemek isteyenlerin davaları ödeme bitince düşecek. Konunun Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından kanun çıkacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading