Yandex Metrica

Facebook'un çatı şirketi Meta'da kaos! 11 binden fazla personel işten çıkartılacak

Facebook'un çatı şirketi Meta'da kaos! 11 binden fazla personel işten çıkartılacak

Meta tarafından yapılan açıklamada, 11.000'den fazla personelin işten çıkartılacağı duyruldu. Bu rakam, Meta'nın toplam işgücünün yüzde 13'üne denk geliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:02

Meta kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg bugün yayınladığı bir blog yazısında, işten çıkarmalara ek olarak, şirketin isteğe bağlı harcamaları azalttığını ve işe alımların durdurulmasını 2023'ün ilk çeyreğine kadar uzattığını söyledi.

Bu bilgileri parayla öğrenemezsiniz: Dünyaca ünlü ekonomistten altın, borsa ve gümüş tavsiyeleri! Bu bilgileri parayla öğrenemezsiniz: Dünyaca ünlü ekonomistten altın, borsa ve... Haberi Görüntüle

BÜTÇE HARCAMALARI DA AZALTILDI

Zuckerberg, açıklamasında "İşten çıkarmaları son çare olarak görüyorum, bu yüzden takım arkadaşlarının gitmesine izin vermeden önce diğer maliyet kaynaklarını dizginlemeye karar verdik" ifadesini kullandı.

Zuckerberg, Meta'nın hem uygulama hem de VR ve metaverse bölümlerinde, tasarruflar yapıldığını, ancak işe alım ekibi de dahil olmak üzere bazı ekiplerin diğerlerinden daha fazla etkileneceğini söyledi.

Bakan Yumaklı duyurdu! Çiftçilere bugün 445 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak: İşte ödeme kalemleri ve miktarları Bakan Yumaklı duyurdu! Çiftçilere bugün 445 milyon lira tarımsal destekleme... Haberi Görüntüle

SİLİKON VADİSİ'NDE İŞTEN ÇIKARMA DALGASI

Meta,  son aylarda büyük çaplı işten çıkarmalar başlatan birkaç şirketten biri. Bu yılın başlarında Snap , pandemi sırasında agresif bir şekilde işe alım yaptıktan sonra çalışanlarının yüzde 20'sini işten çıkardığını ve reklam pazarının küçüldüğünü açıkladı. Elon Musk daha geçen hafta Twitter'ın personel sayısını yarıya indirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading