Yandex Metrica

EYT bekleyen vatandaşlar dikkat! Prim başlama tarihlerini kontrol etmeyen şansını kaybedebilir!

EYT bekleyen vatandaşlar dikkat! Prim başlama tarihlerini kontrol etmeyen şansını kaybedebilir!

Erken Yaşta Emekliliğin (EYT)'nin kapıları vatandaşlar için açıldıktan sonra, vatandaşlar emeklilik hayallerine kavuştu. Ancak EYT ve kademeli emeklilik bekleyen vatandaşlar ise prim tarihlerini kontrol etmeleri büyük bir önem arz ediyor. İşte EYT bekleyen vatandaşların dikkat etmesi gerekenler ve prim tarihleri...

Ekonomi

25.03.2024, 20:47

Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşların meslek lisesinde çıraklık ve stajyerlik yaptığı döneme dikkat etmesi gerekiyor. Çoğu kurmuun bu dönemde prim başlatmaması geriye dönük primlerde zorluk çıkartabilir. Yaşanan bu durum ise erken emeklilik ve kademeli emekliliğinii tehlikeye atabiliyor. 

Milyonların beklediği 55 torba yasa maddesi onaylandı: Bağkurlu ve taşeron işçiye müjde Milyonların beklediği 55 torba yasa maddesi onaylandı: Bağkurlu ve taşeron... Haberi Görüntüle

PRİMLERİNİZİ KONTROL EDİN

Emeklilik sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi de prim tarihleridir. Emekli olma hayali kuran vatandaşların 1 gün farkla emekli olmayı kaçırabilirler. Emeklilik için, iş hayatına başladığınız andan itibaren primlerinizi kontrol ederek, geriye dönük primlerinizi mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir.

3308 sayılı kanun gereği stajyerlik zamanında kurum asgari ücretin 2/3'ünü yatırması gerekmektedir. Ancak kurumda 20'den fazla kişşi çalışıyorsa bu oran ise 1/3 oranında prim ve ücret yatırması gerekir. 

49 ilde 1359 arsa satışa çıkıyor: Yüzde 20 indirim fırsatı var! 49 ilde 1359 arsa satışa çıkıyor: Yüzde 20 indirim fırsatı... Haberi Görüntüle

STAJYER VE ÇIRAKLIK DÖNEMLERİNE DİKKAT 

SGK ve Bağ-Kur girişini etkileyen bu durum gereği çıraklara ve stajyerlere hem maaş hem de prim yatırılması gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor.

EYT yasası çıktıktan sonra prim günlerine yönelik yapılan hatalar da bir bir ortaya çıkarken, sigorta girişinin yanlış şekilde girilmesi, eksik prim gününün yatırılmaması erken emeklilik hayalini suya düşürebiliyor. Çalışanlar ise emeklilik hakkında araştırma yapaken kesinlikle e-Devlet üzerinden prim ve gün sayılarını kontrol etmesi gerekmektedir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading