Yandex Metrica

Evi olmayanlara düşük faizli kredi fırsatı! 1.25 milyon TL limitli konut kredisi...

Evi olmayanlara düşük faizli kredi fırsatı! 1.25 milyon TL limitli konut kredisi...

Konut almanın zorlaştığı son günlerde kamu bankaları duyurduğu düşük faizli kredilerle vatandaşların ev alma hayalini gerçekleştirmesinin önünü açıyor.

Ekonomi

24.04.2024, 01:03

Konut kredisi faizlerinin arttığı son günlerde kamu bankaları düşük faizli konut kredisi imkanı sunuyor. Konut sahibi olmayan ve "kredi çekerek ev sahibi olmak istiyorum" diyen kişilere Vakıfbank düşük faizli konut kredisi müjdesini duyurdu.

Konut fiyatları ve artan Vakıfbank konut kredisi faizi vatandaşların ev almasına engel olurken kamu bankaları harekete geçti. Son dönemde yükselen kredi faiz oranları nedeni ile vatandaşlar mağdur olurken yaşanan yükseliş kentsel dönüşüm kredi faiz oranlarını da olumsuz etkilemişti. Konut kredisi çekmek istiyorum diyen kişilere Vakıfbank kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranı için yeni müjde verildi. İşte Vakıfbank'ın konut kredisi detayları...

Uzman isim canlı yayında açıkladı: Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Uzman isim canlı yayında açıkladı: Asgari ücrete Temmuz ayında zam... Haberi Görüntüle

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ?

Vakıfbank konut kredisi paketinde yer alan kentsel dönüşüm kredisi için yeni paket açıklandı. Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki düşük faizli devlet destekli kredi verileceğini ifade etti. 

Söz konusu kredi paketinden sadece; konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahipleri ile riskli yapılarda en az 1 yıl oturan kiracı veya sınırlı ayni hak sahiplerinin yararlanabileceği ifade edildi. Kredi paketinin aylık faiz oranı ise Kentsel Dönüşüm Konut Yapım Kredisi paketi ile Kentsel Dönüşüm Bitmiş Konut Kredisi için geçerli olmak üzere:

A sınıfı enerji kimlik belgesine sahip olan konut alımları için aylık yüzde 0.71 oranı ile, 

B sınıfı enerji kimlik belgesine sahip olan konut alımları için aylık yüzde 0.75 oranı ile, 

Standar enerji kimlik belgesine sahip olan konut alımları için aylık yüzde 0.79 oranı ile konut kredisi verilecek. 

Kredi limiti için yapılan açıklamada ise "Hak sahiplerine kullandırılacak faiz destekli kredi tutarı en fazla 1.250.000.-TL’dir. Birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı her bir bağımsız bölüm için 1.250.000.-TL ’yi aşmamak kaydıyla toplamda en fazla 3.000.000.-TL olabilecektir" ifadelerine yer verilerek 1 milyon 250 bin TL'ye kadar kredi verilebileceği ifade edildi. Kredi başvuruları Vakıfbank şubeleri üzerinden kabul edilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading