Yandex Metrica

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı: SGK’ya tek belgeyle başvurmak yeterli… 12 bin TL + Prim desteği 

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı: SGK’ya tek belgeyle başvurmak yeterli… 12 bin TL + Prim desteği 

Ev hanımlarının emeklilik detayları en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Koruma Kalkanı Programı ile ev hanımlarına emeklilik desteği sağlanacağını açıklamıştı. Erdoğan'ın müjdesi sonrası konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Projenin detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından duyuruldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdenin ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, A haber canlı yayında ev hanımlarınına verilecek olan desteğe yönelik açıklamalarda bulundu.

Peki, ev hanımlarına emeklilik şartları neler, başvuru nasıl yapılır?

Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir gelişme olabilir dedi Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir... Haberi Görüntüle

3'TE 1'İNİ DEVLET ÖDEYECEK

Bakan Yanık yaptığı açıklamada; "Ev hanımlarının emeklilik imkanı bu dönemde yapacağımız en önemli çalışmalardan birisi. Ev hanımlarının emekli olmak istemeleri halinde sigorta priminin 3'te 1'ini devlet ödeyecek." sözlerine yer verdi.

Bakan Derya Yanık, yapılacak çalışmanın önemine de dikkat çekti:

"Ev kadınlarının emekliliği konusu da aslında bizim aileye ve aile kurumunun sosyal tarafına da kamusal tarafına da ne kadar önem verdiğimizi gösteren bir tutum."

AFAD kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? AFAD Kira yardımını kimler alabiliyor? AFAD Kira yardımı sorgulama... AFAD kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? AFAD Kira... Haberi Görüntüle

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞARTLARI

"Şöyle bir düzenleme olacak kabaca şu anda çerçevesi. Kendi evinde kendi ailesi kendi çocuğu eşi vs. için ama nihayetinde ev kadınlarının kendi ailesi için ürettiği ekonomik değerin de bir kamusal tarafı var. Dolayısıyla dedik ki ikincisi daha önemlisi bizim hiçbir vatandaşımız sosyal güvenlik sisteminin dışında tutmamak gibi bir gayemiz var. Her vatandaş sosyal güvenceye sahip olsun ihtiyacı olduğunda yararlanabilsin."

"Ev kadınlarını da sosyal güvence çemberinin içerisine alma çalışmalarından birisi ev kadınlarının emekliliği. Biz de devlet olarak senin emekliliğini kolaylaştıralım diyoruz. Bireysel emeklilik sistemine dahil olan ki zaten çok düşük primleri, kadınlarımızın sigorta primlerinin 3'te 1'ini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Dolayısıyla hem teşvik edeceğiz hem de kolaylaştırmış olacağız."

ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek: O banknotları bulmak güçleşecek ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek:... Haberi Görüntüle

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK DESTEĞİ NE KADAR OLACAK?

3.202 lira prim ödeyecek ev hanımları devletten 3'te 1'i kadar ücreti yani 1.067 TL'yi destek olarak alacak. Böylece çocuk sayısına göre değişiklik gösterilebilecek programın detayları netleşmemekle birlikte devlet desteği yıllık bazda 12 bin 804 miktarına ulaşacak. Asgari ücret yükseldikçe, prim desteği de onunla birlikte artış gösterecek. Uygulama yürürlüğe girdiği takdirde SGK'ya bir dilekçe ile başvuru yapılabilecek. Prim ödemeleri bittiği takdirde ev hanımları emekli olacak.

Bayramda tatile değil işe gidene ek ödeme! İzin yapmayan vatandaşlara ek ücret ödemesi yapılacak! İşte detaylar... Bayramda tatile değil işe gidene ek ödeme! İzin yapmayan vatandaşlara... Haberi Görüntüle

ÇOCUK SAYISINA GÖRE...

"Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız. Emeklilik yaşını özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esneteceğiz."

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks kaç puan? Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks ... Haberi Görüntüle

AİLE KORUMA KALKANI ŞARTLARI NELER?

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında;

  • Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak,
  • Her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak,
  • Yeni evlilikler teşvik edilecektir.

Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Haberi Görüntüle

AİLE KORUMA KALKANI PROGRAMI NEDİR?

Yeni dönemde, aileyi güçlendirmeye dönük yenilikçi mekanizmalar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacağımız Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek, gençler öncelikli olmak üzere her ailede en az bir kişiye iş imkanı sağlayacak, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading